Cardurile exclusiviste ar putea fi directia urmatoare de fidelizare a clientilor bancilor. Bancherii incearca, pe o piata tot mai competitiva, sa ii convinga pe clienti cu venituri ridicate sa aleaga propriile servicii prin lansarea de carduri care ofera posibilitatea de a cumpara diferite produse la preturi reduse
Astfel, Alpha Bank Romania va oferi, din data de 2 iulie, clientilor care au contractat credite cu o valoarea cumulata de peste 30.000 de euro sau suma echivalenta un card de discount-uri la o serie de companii, pentru produse precum mobila, electrocasnice, autoturisme si accesorii de lux.

"Estimam ca 20% dintre clientii de retail se vor califica pentru obtinerea unui astfel de card", a declarat presedintele executiv al Alpha Bank Romania, Sergiu Oprescu.

Clientii bancii care au contractat peste 30.000 de euro sau echivalent primesc astfel un card netranzactional, nominal, cu o valabilitate de doi ani care poate fi utilizat in reteaua partenerilor Alpha Club.

Partenerii comerciali au fost alesi pe baza identificarii bunurilor si serviciilor necesare unei noi locuinte, precum servicii de relocare, produse si instalatii sanitare, mobila si decoratiuni, produse electrocasnice si electronice. In categoria "Luxury", Alpha Bank Romania a inclus autoturisme, bijuterii si ceasuri, ochelari de soare si servicii de optica, produse IT & multimedia. A treia categorie de parteneri este "Relax" pentru care banca a avut in vedere hoteluri, restaurante si pachete turistice.

Firmele la care clientii beneficiaza de reduceri sunt Sover, Cellini, iStyle, Alfa Romeo, Mobexpert, Vesta, Samsung, Bravo Group, Continental Hotels, Go Travel si Macintosh.

Banca Transilvania, primul card Platinum

In aceasta iarna, Banca Transilvania a lansat primele carduri Visa Platinum emise de o banca romaneasca, care se adreseaza clientilor cu venituri lunare nete de cel putin 3.500 de euro si care ofera posesorilor o linie de credit de 30.000 de euro. Potrivit reprezentantilor institutiei, obiectivul pentru 2007 este acela al emiterii de 500 de carduri Platinum.

Posesorii unui card Platinum vor primi alte doua carduri, care asigura accesul in saloane VIP din aeroporturi si posibilitatea de a beneficia de tarife preferentiale la cazare sau discounturi la inchirierea de autoturisme.

Detinatorii de card Priority Pass ofera detintorilor accesul in peste 500 de saloane VIP Lounge din cadrul aeroporturilor din peste 90 de tari. Cu Priority Traveller, clientii Visa Platinum au la dispozitie beneficii multiple, cum ar fi tarife preferenttiale pentru cazarea in cele mai cunoscute hoteluri din lume sau discount-uri la inchirierea de masini. In plus, la dispozitia posesorilor de card se afla o echipa care poate fi apelata la un numar de telefon dedicat si care ofera intregul suport necesar organizarii unei calatorii. Pentru jucatorii de golf, cardul Priority Traveller inseamna acces pretutindeni: la cele mai exclusiviste cluburi de profil din intreaga lume, in peste 250 de locatii (cluburi, spa, fitness etc.), discount-uri si altele.

Clientii care detin un card Platinum au o perioada de gratie de maxim 56 de zile pentru returnarea banilor utilizati din linia de credit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri