Euro era cotat la inchiderea pietei valutare de miercuri la 3,3785-3,3835 lei, cu un ban mai putin decat marti seara, ca urmare a ordinelor de vanzare de valuta din prima parte a zilei, sustin dealerii.
"Piata valutara a fost destul de linistita in a doua parte a zilei, dupa aprecierea de dimineata a leului", a spus dealerul Bancii Comerciale Carpatica Florin Constatinescu, potrivit NewsIn.

Pricipalul motiv care a dus la aprecierea leului din prima parte a zilei pare sa fi fost nivelul ridicat la care au ajuns dobanzile la depozitele interbancare in lei pe termen scurt.

Monedele din regiune, precum zlotul, forintul si lira turceasca, cu care leul are de obicei o evolutie asemanatoare, au avut miscari diferite.

Cursul afisat miercuri de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 3,3822 lei/euro, descrie o apreciere a monedei nationale cu mai putin de un ban (0,14%) fata de euro, de la 3,3871 lei/euro, cat era marti.

Dupa deschiderea sedintei valutare la 3,3845-3,3895 lei/euro, moneda nationala s-a apreciat pana la 3,3706 lei/euro, dupa care a revenit la 3,3800-3,3850 lei/euro. La finalul zilei, euro era cotat la 3,3785-3,3835 lei.

Pe pietele internationale, dolarul a oscilat intre 1,4112 si 1,4162 dolari/euro, iar in jurul orei 17:20, ora Romaniei, cotatia era de 1,4120 dolari/euro.

Cursul afisat miercuri de BNR arata o apreciere a monedei nationale cu aproape un ban (0,35%) fata de dolar, de la 2,4033 lei/dolar, cat era marti, la 2,3948 lei/dolar.

Banca centrala a afisat in prima parte a zilei de miercuri un nivel al dobanzii la depozitele atrase (BUBID) pentru o zi (overnight) de 7,04% pe an, fata de 6,62% pe an cat era in ziua precedenta, iar pentru depozitele overnight plasate (BUBOR), dobanda a crescut la 7,95% pe an, de la 7,32% pe an cat era marti.

Dobanzile interbancare locale la depozitele overnight (pentru o zi) in lei au crescut usor la 7,5-8,5% pe an de la nivelul de 6-7% pe an, de marti, ca urmare a nevoii de lichiditate din piata. Bancile au inregistrat o crestere a nevoii de lei din cauza platilor mai mari la bugetul de stat, in special a platilor de TVA din aceasta perioada.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri