OTP Fond de Pensii intentioneaza sa realizeze un joint-venture (companie cu capital mixt) cu un alt administrator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) sau chiar sa cumpere un alt fond de pensii, a declarat presedintele companiei, Marius Floarea.
"Cu toate ca pana la a doua raportare rezultatele noastre sunt sub estimarile initiale, credem ca vom depasi 50.000 de participanti la OTP Fond de Pensii pana la incheierea perioadei de aderare initiale", a mai spus Floarea.

OTP Fond de Pensii a atras pana pe 15 octombrie 3.256 de participanti la pilonul II si are o cota de piata de doar 0,81%, potrivit arbitrului pensiilor private.

"Din martie, cand incepe si colectarea la fondurile de pensii de pe pilonul II, ne gandim, in functie de evolutia fondurilor pe piata, sa facem un joint-venture cu un alt administrator ori chiar sa achizitionam un alt fond din cele 18 prezente pe piata pensiilor private obligatorii", a mai declarat, citat de NewsIn, presedintele OTP Fond de Pensii, Marius Floarea.

Intre 17 septembrie si 15 octombrie, ING Fond de Pensii a atras cei mai multi participanti la pilonului II, numarul acestora ridicandu-se la 462.344 (40,47% din piata), locul secund a fost ocupat de Allianz Tiriac Fond de Pensii cu 235.136 participanti (20,58%).

Pe locul al treilea, in acelasi interval, se situeaza Aviva Fond de Pensii cu 113.769 de participanti si o cota de piata de 9,96%, urmata de Generali Fond de Pensii cu 107.167 de participanti la pilonul II de pensii si o cota de piata de 9,38%.

Tot in perioada 17 septembrie - 15 octombrie, Interamerican Fond de Pensii a atras 69.338 participanti (6,07%), AIG Fond de Pensii, 53.795 aderenti (4,71%), BRD Fond de Pensii a adunat 34.865 (3,05%), iar BT Aegon Fond de Pensii - 23.553 aderenti (2,06%).

Grupul OTP este prezent pe piata romaneasca prin Fondul OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurari), OTP Bank Romania, OTP Garancia Asigurari si OTP Fond de Pensii Administrate Privat (pilonul II) - care administreaza OTP Fond de Pensii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri