Profitul din activitatea de baza al Bancii Romanesti a scazut cu 19% in primele noua luni din 2007 fata de acelasi interval din 2006, in conditiile in care banca si-a extins reteaua teritoriala cu peste 60% de la sfarsitul anului trecut, arata raportul bancii-mama, National Bank of Greece (NBG).
Astfel, profitul din activitatea de baza al Bancii Romanesti a coborat de la 9,6 milioane euro in primele noua luni din 2006 la 7,7 milioane euro in acelasi interval din acest an.

Volumul de credite acordate de banca s-a dublat din septembrie 2006 pana la sfarsitul lunii septembrie a acestui an, ajungand la 1,27 miliarde euro, de la 648 milioane euro.

Pe segmentul de retail, volumul de credite urcase cu 95% la sfarsitul lunii septembrie 2007 fata de sfarsitul celei de-a noua luni a anului trecut, pana la 613 milioane euro. Volumul creditelor pentru companii a avut o evolutie similara, acesta crescand la 663 milioane euro de la 333 milioane euro dupa primele noua luni ale anului trecut.

Volumul depozitelor atrase de banca a urcat cu aproape 140% pana la 583 milioane euro, de la 243 milioane euro dupa primele noua luni din 2006.

Veniturile obtinute de Banca Romaneasca din activitatea de baza au urcat cu 44%, pana la 50,3 milioane euro in primele noua luni ale acestui an fata de acelasi interval al anului trecut, se mai arata in raportul grupului elen.

Veniturile obtinute din dobanzi au urcat cu 53% in primele trei trimestre din 2007 fata de aceeasi perioada din 2006, pana la 42 milioane euro , in timp ce veniturile din comisioane au crescut cu 9%, pana la 8,3 milioane euro.

Banca estimeaza ca va ajunge, la sfarsitul lui 2007, la un numar de 122 unitati, de la 76 la sfarsitul anului trecut si ca isi va mari numarul de angajati cu 475, pana la 1.129.

Cel mai mare progres inregistrat de Banca Romaneasca in privinta cotei de piata dupa primele noua luni este pe segmentul creditelor ipotecare, unde a reusit sa-si urce cota de piata cu 1,2% din decembrie 2006, pana la 5,8%, prin cresterea volumului de credite pentru locuinte cu 250% fata de sfarsitul lunii septembrie 2006 si cu 41% fata de luna iunie a acestui an.

Banca a inregistrat cresteri usoare ale cotelor de piata si pe segmentul creditelor catre companii, unde a ajuns, la finalul lui septembrie 2007, la 2,7%, si pe segmentul creditelor catre populatie, unde detinea, dupa primele noua luni, 3,4%.

Banca Romaneasca este detinuta in proportie de 88,7% de catre National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, si in proportie de 10,17% de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Grupul National Bank of Greece a inregistrat, in primele noua luni, un profit net de 1,313 miliarde euro, in crestere cu 66% fata de intervalul ianuarie-septembrie al anului trecut. Volumul de credite acordate de grup a urcat cu 18% in primele noua luni ale anului fata de sfarsitul lui 2006, pana la 52 miliarde euro. Grupul avea, la sfarsitul lui septembrie, active in valoare de 84,25 miliarde euro, cu 10% peste valoarea acestora la sfarsitul anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri