Casa Nationala de Pensii (CNPAS) a validat aproape 4 milioane de aderenti atrasi de cele 18 fonduri de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) si a invalidat circa 60.000 de cereri de adeziune, a declarat potrivit NewsIn presedintele institutiei, Mariana Campeanu.
CNPAS a validat 3,991 milioane de acte de aderare si a invalidat aproximativ 60.000 de cereri de adeziune, din totalul de aproximativ 4,03 milioane de persoane care semnasera pentru un fond de pensii in perioada 17 septembrie 2007 - 17 ianuarie 2008.

"Urmeaza sa facem o comparatie intre Registrul Participantilor si declaratiile nominale pentru a extrage persoanele eligibile, dupa care urmeaza etapa de repartizare aleatorie", a mentionat Campeanu, care a adaugat ca aceasta va fi facuta la sfarsitul lunii februarie.

Potrivit estimarilor CNPAS, intre 300.000 si 500.000 de romani nu si-au ales inca un fond de pesnii pe pilonul II.

Cifra raportata de Casa Nationala de Pensii depaseste cu circa jumatate de milion de persoane estimarile din piata privind participantii eligibili pe pilonul II, de de 3,4-3,5 milioane aderenti.

Dupa validare, ING Fond de Pensii are 1.279.955 participanti si o cota de piata de 32,07%, urmata de Allianz-Tiriac Pensii cu 1.017.935 aderenti (25,51%) si Generali, cu 400.465 de participanti (10,03%). Pe locul patru se afla Aviva cu 312.402 aderenti si 7,83% din piata.

Campania initiala de aderare a romanilor la un fond de pensii private obligatirii (pilon II) a inceput pe 17 septembrie 2007 si s-a incheiat pe 17 ianuarie 2008. Cei care nu au optat pentru un fond de pensii sau care au fost invalidati vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit arbitrului pensiilor private.

In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri