Valoarea activelor Raiffeisen Bank Romania a avansat anul trecut cu 7%, pana la 4,4 miliarde euro, in timp ce activele detinute pe piata romaneasca de compania-mama, Raiffeisen International, a ajuns la 5,6 miliarde euro la sfarsitul lui 2007, in crestere cu 19% fata de anul anterior, arata raportul financiar al bancii mama.
Banca a deschis, anul trecut, 167 de noi unitati bancare, ajungand la o retea de aproape 435 de sucursale si agentii. De asemenea, pentru 2010, tinta grupului este sa ajunga, in Romania, la o retea de 600 de unitati.

Pe segmentul de retail, volumul creditelor acordate de Raiffeisen Bank Romania a ajuns, la sfarsitul anului trecut, la 1,8 miliarde euro, prin acordarea de noi imprumuturi in valoare de 538 milioane euro in 2007. Volumul creditelor ipotecare a ajuns la 660 milioane euro, in crestere cu 74%, in special datorita activitatii desfasurate prin asa-numitele "Mortgage Centers".

Pe segmentul imprumuturilor pentru companii, volumul finantarilor acordate de Raiffeisen Bank a ajuns la 1,7 miliarde euro la sfarsitul anului, in crestere cu 33% fata de decembrie 2006. Depozitele atrase de la clienti pe acest segment au ajuns, in 2007, la o valoare de 1,5 miliarde euro, in crestere cu 9% fata de finalul anului 2006.

Grupul mai detine in Romania si Raiffeisen Asset Management, care administreaza patru fonduri mutuale cu active in valoare totala de 45 milioane euro. Compania este intre primele trei din piata, cu o cota de aproximativ 14%, se mai arata in raportul companiei mama.

Raiffeisen Leasing IFN, a treia companie din piata romaneasca de leasing, a incheiat afaceri in valoare de 252 milioane euro anul trecut, cu 60% peste nivelul din 2006.

Cele mai valoaroase active detinute de Raiffeisen International in Europa Centrala si de Est sunt cele din Rusia, totalizand 12,17 miliarde euro la sfarsitul anului trecut, in crestere cu 44,7% fata de finalul lui 2006. Cea mai rapida crestere a inregistrat-o grupul in Kazahstan, unde valoarea activelor a avansat, anul trecut, cu 138% pana la 118 milioane euro.

Activele Raiffeisen International au avansat cu 30,2% anul trecut, pana la 72,7 miliarde euro.

Raiffeisen International, divizia pentru operatiunile est-europene ale grupului Raiffeisen, a afisat o crestere de 42% a profitului net in 2007, la 841 milioane euro, depasind estimarile analistilor, care prevedeau un profit net de 819 milioane euro.

Profitul net al Raiffeisen Bank Romania urcase in 2006 cu 1,1% fata de 2005, pana la 52,94 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri