Vienna Insurance Group (VIG) a afisat o crestere cu 65,6% la 4,56 milioane euro a profitului brut obtinut anul trecut din afacerile celor cinci companii de asigurari pe care le controleaza in Romania, pe fondul avansului cu 74,5% al primelor brute subscrise, a anuntat grupul.
Vienna Insurance Group controleaza in Romania companiile Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Unita, asiguratorul agricol Agras si Asirom. In urma preluarii Asirom, Vienna Insurance Group a ajuns la o cota de piata de 27,7% din piata asigurarilor din Romania, ceea ce inseamna ca firma a devenit lider pe piata romaneasca de profil, potrivit NewsIn.

Prime brute subscrise de companiile controlate de VIG in Romania s-au ridicat la 413,5 milioane euro in 2007, cu 74,5% mai mari decat cele din 2006, ca urmare a avansului pe segmentul asigurarilor non-viata cu 77,9% pana la 399,9 milioane euro, potrivit raportului financiar publicat, joi, de grupul austriac.

Totodata, pe segmentul asigurarilor de viata, primele brute subscrise inregistrate de companii au ajuns la 13,6 milioane euro in 2007, in crestere cu 12,5% fata de anul anterior.

Rata daunelor inregistrate de companiile de asigurari romanesti controlate de VIG a urcat cu 5,6% pana la 66%.

Cuantumul asigurarilor din Romania se ridica la numai 1,7% din produsul intern brut la sfarsitul lui 2007, comparativ cu Bulgaria unde asigurarile reprezentau 2,6% din PIB, se mai arata in raportul grupului.

Vienna Insurance Group AG a anuntat, la inceputul lunii noiembrie, ca detine pachetul majoritar de actiuni al societatii Asigurarea Romaneasca Asirom SA. Fostul actionar majoritar - InterAgro - vanduse, intr-o prima etapa, 30,52% din Asirom catre compania austriaca Vienna Insurance Group pentru 146 milioane lei, tranzactie derulata la sfarsitul lunii iulie. Intr-o a doua etapa, VIG a cumparat, in urma cu o saptamana, 20,2% din Asirom de la Interagro cu 98,2 milioane lei (29,17 milioane euro), iar in prezent detine pachetul majoritar de 50,2%.
La nivel de grup, Vienna Insurance Group a obtinut in 2007 un profit net consolidat dupa acordarea drepturilor actionarilor minoritari de 312,6 milioane euro, cu 19,8% mai mare decat in anul precedent, potrivit rezultatelor financiare afisate de companie.

Profitul inainte de impozitare al Vienna Insurance Group a fost de 437 milioane euro in 2007, in usoara crestere fata de rezultatele preliminare de 435 milioane euro publicate in ianuarie. Profitul inainte de impozitare al Vienna Insurance Group a crescut cu 36,2% in 2007, comparativ cu anul precedent.

Primele brute subscrise consolidate ale grupului de asigurari au crescut anul trecut cu 17,5% pana la 6,91 miliarde euro, fata de cele din 2006 de 5,88 miliarde euro. Vienna Insurance Group a confirmat, totodata, dividendul de 1,1 euro/actiune, in crestere cu 34%, potrivit Reuters.

Vienna Insurance Group anuntase, miercuri seara, ca va cumpara afacerea de asigurari a Erste Bank pentru 1,4 miliarde euro, iar joi a precizat ca, din motive de competitie, ar putea sa vanda actiuni de la Bank Austria Creditanstalt a UniCredit si de la compania romaneasca de asigurari Unita, mai informeaza Reuters.

Reprezentantii Vienna Insurance Group au anuntat ca, in aceste conditii, tintesc un profit brut de peste 1 miliard euro si prime de cel putin 12 miliarde euro, pana in 2011.

Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, Unita (99,99%) si Asirom si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri