Moneda nationala s-a apreciat cu aproape doi bani pana la 3,6949 lei/euro, potrivit cursului de referinta afisat luni de banca centrala, care a ajuns la cel mai jos nivel din ultimele patru saptamani, intr-o tendinta regionala de intarire a valutelor emergente, sustin dealerii.
In ultima sedinta de saptamana trecuta, Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisase un curs de referinta de 3,7145 lei/euro. Cursul anuntat luni de BNR este cel mai jos din 12 martie 2008, cand BNR anuntase un curs de 3,6799 lei/euro.

"Leul s-a apreciat intr-o tendinta regionala, influentata si de evolutia pozitiva a burselor asiatice", a spus dealerul Bancii Comerciale Carpatica (BCC) Florin Tugneanu, citat de NewsIn.

Moneda nationala a deschis prima sedinta a saptamanii in apreciere cu aproximativ un ban fata de inchiderea de vineri seara, la cotatii sub 3,70 lei/euro. In primele ore de tranzactionare, leul s-a apreciat aproape constant, iar la ora 13:20, bancile cumparau un euro cu 3,6875 lei si il vindeau cu 3,6905 lei.

Cursul afisat luni de BNR arata o apreciere cu 0,47% a monedei nationale fata de cea americana, la 2,3518 lei/dolar, de la 2,3628 lei/dolar, cat era vineri.

Pe pietele internationale, moneda americana a fluctuat putin fata de moneda europeana, intre 1,5628 dolari/euro si 1,5735 dolari/euro, iar la 13:20, euro era cotat la 1,5718 dolari.

Banca centrala a afisat, in prima parte a zilei de luni, un nivel al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,56% pe an, usor peste nivelul de la sfarsitul saptamanii trecute, de 9,44% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 10,06% pe an, de la 9,94% pe an, cat era vineri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri