Membrii Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) au hotarat, pe 15 mai, schimbarea denumirii asociatiei si o noua structura organizatorica, alcatuita dintr-un consiliu pentru leasing, un consiliu pentru creditul de consum si un comitet director.
Noua denumire a ALB este Asociatia Societatilor Financiare din Romania (ALB). Aceasta a fost aleasa ca urmare a extinderii, prin cooptarea de noi membri care au ca obiect de activitate creditul de consum, factoring-ul, creditul ipotecar si leasingul operational, se arata in comunicatul transmis de asociatie.

Functia de presedinte al consiliului pentru leasing este detinuta de Jean Claude Boloux - director general BRD Sogelease IFN SA, cea de vicepresedinte de Bas Hoekstra - general manager la ING Lease Romania IFN SA, iar membri sunt Mihaela Mateescu - director general al Raiffeisen Leasing IFN SA, Claudiu Stanescu - director general al BCR Leasing IFN SA, Felicia Relenschi - general manager Motoractive IFN SA, Bogdan Cernescu - director general Immorent Romania IFN SA, Corina Iordache - managing director Volksbank Leasing Romania IFN SA, Adrian Alexe - director general Tiriac Leasing IFN SA si Anca Petcu - managing director Piraeus Leasing Romania IFN SA.

La consiliul pentru creditul de consum, functia de presedinte e detinuta de Dragos Marinescu - director Provident Financial Romania IFN SA, iar membri sunt Stefan Coroianu - director general Estima Finance IFN SA, Laurentiu Visan - branch manager Finicredito IFN SA si Traian Baicu - director general TBI Credit IFN SA.

Comitetul director al ALB reuneste presedintii celor doua consilii din subordine, impreuna cu secretarul general al asociatiei, Adriana Ahciarliu, si este coordonat de Jean Claude Boloux, in calitate de presedinte.

Principiul rotatiei anuale a presedintelui in exercitiu ramane valabil pentru structurile de conducere ale ALB, se mai arata in comunicatul ALB.

Membrii ALB au aprobat la intrunire si admiterea in asociatie a Volvo Finans International.

Asociatia Societatilor Financiare din Romania - ALB are acum 33 de membri si concentreaza 93% din piata de leasing si o cota semnificativa din segmentul creditului de consum, potrivit statisticilor asociatiei. Principalul obiect de activitate al acesteia este reprezentarea membrilor in relatia cu institutiile oficiale romanesti sau internationale.

ALB este afiliata la Federatia Europeana a Asociatiilor Societatilor de Leasing - Leaseurope.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri