Casa Nationala de Pensii (CNPAS) a repartizat aleatoriu 138.181 de romani cu varsta sub 35 de ani catre cele 14 fonduri de pensii obligatorii (pilonul II), dupa ce a validat 8.659 de persoane care si-au ales un fond de pensii obligatorii in etapa de aderare continua, potrivit datelor CNPAS. Dupa repartizarea aleatorie, in Registrul participantilor erau inscrisi 4,311 milioane de participanti.
Persoanele care nu au implinit varsta de 35 de ani sunt obligate sa adere la un fond de pensii private obligatorii in termen de patru luni de la data la care au intrat pe piata muncii, conform prevederilor privind aderarea continua.

In caz contrar, persoanele eligibile intra in procedura de repartizare aleatorie alaturi de cei care au semnat mai multe acte individuale de aderare.

Prima etapa de repartizare aleatorie a avut loc in martie, dupa incheierea campaniei de aderare initiala a romanilor la un fond de pensii private obligatirii, care a inceput pe 17 septembrie 2007 si s-a incheiat pe 17 ianuarie 2008. CNPAS a distribuit, in martie, 332.706 de participanti catre fondurile de pensii obligatorii.

Potrivit normei privind aderarea continua, incepand din aceasta luna Casa Nationala de Pensii va repartiza lunar, in mod aleatoriu, persoanele care au intrat pe piata de munca dar nu si-au ales un fond de pensii obligatorii timp de patru luni.

Repartizarea se va face proportional cu cota de piata detinuta de fiecare fond de pensii obligatorii.
A doua etapa de repartizare aleatorie a avut loc in aceasta luna pentru romanii care nu si-au ales un fond de pensii in perioada 18 ianuarie-iunie sau a caror acte de aderare au fost invalidate.

La finalizarea procesului de repartizare aleatorie, CNPAS valideaza persoanele pentru fiecare fond de pensii private obligatorii in parte si actualizeaza informatiile in Registrul participantilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri