Vienna Insurance Group (VIG) a raportat un profit brut de 44,55 milioane euro (162,7 milioane lei) din afacerile din Romania in primele sase luni ale acestui an, de peste zece ori mai mare decat cel din perioada similara din 2007, ca urmare a consolidarii finale a Unita, au anuntat reprezentantii companiei.
Pentru semestrul I din 2007, VIG raportase un profit inainte de impozitare din afacerile din Romania de 4,22 milioane euro.

Primele brute subscrise de Vienna Insurance Group in Romania in primul semestru al acestui an s-au ridicat la 360,52 milioane euro, cu 87,5% mai mult decat in perioada similara din 2007, cand insumau 192,32 milioane euro.

Veniturile totale obtinute de VIG in Romania au sporit cu 153,8% in primul semestru al acestui an, la 374,9 milioane euro, in timp ce chetuielile totale inregistrate de grup pe piata romaneasca au crescut mai lent, respectiv cu 130,2%, la 330,3 milioane euro.

Pe segmentul asigurarilor generale (non-viata), primele brute subscrise au crescut cu 83,6% la 339,5 milioane euro, in vreme ce primele brute subscrise in primul semestru din 2008 din asigurarile de viata au crescut cu 183,4% fata de cele din perioada similara din 2007, la 21,02 milioane euro.

O contributie importanta, de 13,3 milioane euro, la afacerile VIG din primul semestru al acestui an pe segmentul asigurarilor de viata a avut-o Asirom. Rezultatele Asirom nu au fost, insa, incluse in primele brute subscrise in Romania de VIG in primul semestru din 2007.

Afacerile VIG in Romania in semestrul I din 2008 au reprezentat 8,6% din totalul de 4,2 miliarde euro al primelor brute subscrise la nivelul intregului grup.

Grupul VIG este reprezentat in Romania prin Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Unita, Agras si Asirom. Vienna Insurance Group, prin toate companiile detinute, este pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania, potrivit datelor grupului.

VIG nu a luat in calcul in aceste rezultate si companiile romanesti de asigurare din grupul Erste.

In urma unei intelegeri cu conationalii de la Erste Bank, Vienna Insurance Group a preluat, la sfarsitul lunii martie, afacerile de asigurari ale bancii austriece, inclusiv pe cele de pe piata romaneasca. Astfel, VIG a preluat participatiile majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari de la Banca Comerciala Romana (BCR), subsidiara romaneasca a Erste Bank.

Vienna Insurance Group a anuntat la finalul lunii mai ca a ajuns la un acord cu Uniqa Austria Group cu privire la preluarea integrala a asiguratorului romanesc Unita de catre Uniqa, afacere ce ar urma sa fie incheiata in al treilea trimestru al acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri