Banca germana Hypo Real Estate a ajuns la un acord cu un consortiu de banci, in vederea acordarii unui credit pentru indepartarea presiunilor de refinantare care amenintau activitatea bancii, a declarat un oficial al acesteia, citat de Reuters.
Anterior, surse apropiate discutiilor au declarat ca reprezentantii Hypo poarta tratative cu autoritatea germana de reglementare a sistemului bancar si cu ministerul de finante, pentru gasirea unei solutii, in contextul in care sectorul financiar global se confrunta cu o criza majora.

Banca, ce acorda imprumuturi pentru proiecte imobiliare, a luat in calcul diverse metode, printre care si vanzarea unor active, pentru a tempera presiunile cu care se confrunta, conform unei surse.

Luni dimineata, discutiile s-au terminat cu acordarea unui credit pe termen scurt si mediu, de mai multe miliarde de euro, din partea unui grup de banci germane, suficient pentru acoperirea nevoilor de finantare ale bancii, conform aceleiasi surse.

Aceasta nu a prezentat bancile implicate in proiect sau suma la care se ridica imprumutul, dar o alta sursa a declarat ca banca a obtinut o linie de creditare de pana la 35 miliarde euro (51,21 miliarde dolari), din partea unui consortiu de banci.

Acordul presupune ca banca si-a asigura finantele pana la finalului lui 2009, a adaugat sursa. Reprezentantii Hypo Real Estate au refuzat sa comenteze informatiile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri