Reprezentanti ai Finantelor, BNR, Asociatiei Romane Bancilor si ai primelor zece banci de pe piata romaneasca s-au intalnit in aceasta dupa-amiaza pentru a discuta despre masurile de sustinere a creditarii in contextul crizei actuale, a declarat secretarul de stat in MEF Eugen Teodorovici.
Din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au participat la discutii directorul Directiei de Stabilitate Financiara, Ion Dragulin. Unul dintre subiectele discutate a fost injectia de capital in sistemul bancar, potrivit oficialului mentionat.

Fondurile destinate IMM-urilor vor veni in parte si de la Banca Europeana de Investitii (BEI), printr-un program aprobat in octombrie, care pune la dispozitie pentru 2008 si 2009 fonduri in valoare de 15 miliarde euro pentrui toate statele europene.

Potrivit lui Teodorovici, saptamana trecuta, la Luxemburg, s-au aprobat contracte pentru finantarea IMM-urilor pentru patru societati de leasing din Romania, cu o valoare totala de 125 milioane euro.

Dintre bancile interesate de aceste facilitati, Teodorovici a mentionat Bancpost si CEC Bank, dar oficialul MEF a precizat ca vor fi si altele, potrivit NewsIn.

Luni, Ministerul Economiei si Finantelor si Banca Europeana de Investitii au semnat un acord pentru un imprumut de 1 miliard euro, destinat co-finantarii programelor de investitii eligibile pentru asistenta nerambursabila din partea Uniunii Europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri