Cursurile de schimb al principalelor monede au continuat sa creasca si ieri, urmare a intrarilor BNR in piata valutara.

Momentele de scadere ale euro au fost insotite imediat de cumparari ale bancii centrale. Minimul de ieri a fost de 3,5450 - 3,5550 lei, iar maximul de 3,59 lei, cursul mediu urcand de la 3,5720 la 2,5869 lei, mai sus cu 0,1847 lei fata de miercurea trecuta.
"Exportatorii incearca sa profite cat mai mult de interventiile BNR, ordinele de vanzare fiind mult mai mari decat cele de cumparare, importatorii asteptand o revenire in jos a euro, explica evolutia din piata un dealer bancar. Iar BNR nu ne lasa linistiti nici o clipa. Insa cotatiile nu au mai atins pragul de 3,6 lei, asa cum s-a intamplat vineri si luni".

Dolarul a revenit ieri peste pragul de 2,9 lei, urcand de la 2,8846 la 2,9099 lei.

Cotatia maxima atinsa in piata a fost de 2,95 lei, valoare care nu a mai fost atinsa de la sfarsitul lui iulie.

Pe pietele internationale, euro a continuat sa piarda puncte in fata dolarului.

Daca vinerea trecuta moneda unica a fost la un pas de 1,25 dolari, ieri ea a fluctuat pe pietele asiatice si europene intre 1,2326 si 1,2371 dolari.

Deschiderea pietelor americane a coincis cu publicarea indicelui preturilor de consum din SUA, care a crescut in iulie cu 0,5 la suta, fata de luna precedenta, aducand euro pana la un minim de 1,2293 dolari, valoare care nu a mai fost atinsa din 3 august.

Investitorii au avut in vedere posibilitatea ca Rezerva Federala sa decida continuarea procesului de crestere a dobanzii, care in prezent se situeaza la 3,5 la suta fata de doar 2 la suta in euro-zona.
Situatia paritatii nu este insa foarte clara, pretul unciei de aur calculat pe London Bullion Market mentinandu-se si ieri dimineata in jurul valorii de 440 dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri