Rata creditelor ipotecare cu intarzieri la plata in volumul total al creditelor ipotecare acordate in Romania a crescut de trei ori de la jumatatea lui 2008 pana la finalul lui ianuarie 2009, de la 0,06% pana la 0,18%, arata un studiu publicat de UniCredit Tiriac Bank.
Astfel, daca in iunie 2008, 0,6% din creditele ipotecare inregistrasera intarzieri la plata, in noiembrie procentul ajunsese la 0,8%, iar la sfarsitul primei luni din 2009, rata se situa la 0,18%.

Cu toate acestea, "evolutia intarzierilor la plata a avut o evolutie mai buna fata de alte categorii de credite, cu toate ca rata a crescut puternic fata de ultimele trimestre", sustin analistii UniCredit Tiriac Bank, citati de NewsIn.

Totodata, volumul imprumuturilor ipotecare a crescut in cele 7 luni de la aproximativ 17 miliarde euro la 22 miliarde euro, mai arata raportul.
Pe de alta parte, "continuarea incetinirii economice, care ar putea creste rata somajului, dublata de temperarea cresterii veniturilor va pune presiune suplimentara asupra creditelor neperformante", se mai arata in raport.

Conform unui sondaj efectuat de UniCredit Tiriac Bank, din totalul persoanelor care intentioneaza sa achizitioneze o casa in urmatorii 10 ani, 65% vor sa o cumpere prin credit ipotecar, 26% din economiile stranse, iar 5% prin vanzarea casei vechi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri