Cursul de schimb a coborat la finalul zilei de ieri la 4,1550 lei/euro, dupa deprecierea din prima parte a zilei, evolutia generala a leului fiind in ton cu cea a celorlalte monede din regiune, dar intr-un interval destul de restrans.
"Moneda nationala s-a apreciat la sfarsitul sedintei, in ton cu regiunea, pe fondul cresterilor de pe pietele de capital in urma reducerii aversiunii la risc fata de pietele emergente", a spus un dealer bancar pentru NewsIn.

Leul s-a depreciat in prima parte a zilei de la 4,1510 la 4,1655 lei/euro si a revenit pe o tendinta de apreciere la finalul zilei, intarindu-se la 4,1570 unitati/euro. La 17:00, bancile cumparau un euro cu 4,1521 lei si il vindeau cu 4,1630 lei.

In regiune, zlotul s-a scumpit initial de la 4,38 la 4,3320 zloti/euro, dupa care cursul a urcat usor peste nivelul din deschidere.

Pana la finalul zilei insa, zlotul si-a reluat aprecierea, ajungand sa fie cotat sub 4,34 unitati/euro. Forintul s-a apreciat in prima faza de 278,25 la 275,80 unitati/euro, si, dupa ce a pierdut teren la mijlocul zilei, a revenit la cotatii de 276 unitati/euro spre finalul sedintei.

Cursul de referinta afisat de BNR a urcat cu aproape un ban (0,20%) fata de sedinta precedenta, la 4,1630 lei/euro, de la 4,1548 lei/euro.

Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat de BNR marcheaza o depreciere usoara a monedei nationale cu 0,05%, pana la 3,0521 lei/dolar, de la nivelul de marti, de 3,0506 lei/dolar.

Pe pietele internationale, dolarul s-a depreciat treptat, de la 1,3584 la aproape 1,38 dolari/euro, iar la 17:00, ora Romaniei, euro era cotat la 1,3789 dolari.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, in prima parte a zilei, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,11% pe an, in scadere fata de cel din sedinta anterioara, de 8,76% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a scazut la 8,61% pe an, de la nivelul de marti, de 9,26% pe an.

Pe piata monetara, dobanzile pentru o zi de tip overnight au coborat la 7-8% pe an, sub dobanda de politica monetara stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) la 9,50% pe an, in conditiile in care se apropie ultima zi pentru constituirea rezervelor minime obligatorii, respectiv fiecare data de 23 ale lunii.

"E lichiditate destul de ridicata in piata si nu au fost multe licitatii", a precizat dealerul bancar.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri