Verida Credit, companie specializata in creditele ipotecare estimeaza o scadere de 37,5% a valorii medii a creditelor acordate, pana la 50.000 de euro, de la 80.000 de euro.
„Pana in acest moment valoarea medie a unui credit pe portofoliul detinut este de 80.000 de euro, dar ne asteptam la o scadere. Estimam o medie de 50.000 de euro”, a declarat, pentru Wall-Street, Carmen Retegan, directorul general al companiei.

Cauza acestei scaderi vine si din impactul stirilor negative asupra comportamentului clientilor. „Piata romaneasca a fost asaltata de stiri contradictorii, cu puternica tenta negativa, fapt ce a dus la confuzie in randul clientilor. Comportamentul acestora este unul plin de neincredere chiar daca pe piata exista sau ar putea exista multe solutii si oportunitati pentru proiectelor lor financiare", comenteaza Retegan.

Totusi, Retegan a observat faptul ca multi dintre clientii companiei sunt ingrijorati de stabilitatea locului actual de munca, dar cu toate acestea, in continuare se poate observa o atitudine extrem de pozitiva in raport cu obligatiile asumate la inceputul contractului de credit.

Astfel, compania isi propune sa acorde credite in valoare de 30 de milioane de euro pana la finele anului, intentionand totodata lansarea de noi produse de finantare adaptate conditiilor dificile de piata venite pe fondul crizei financiare mondiale, potrivit CEO-ului comapniei.

"Ar fi o minciuna sa spunem ca perioada de criza de pana acum nu ne-a afectat, dar compania a fost capabila sa se adapteze situatiilor noi create. Desi activitatea de creditare a fost diminuata si apoi intrerupta pentru o perioada, pentru a putea sa ne adaptam noilor conditii si structuri macroeconomice mondiale, am folosit tot acest timp in scopul pregatirii unor noi produse de creditare ce vor fi lansate pe piata romaneasca in scurt timp", a declarat Carmen Retegan.

Detaliile despre noile produse sunt confidentiale la aceasta data, insa amanuntele vor fi date publicitatii odata cu lansarea lor in aproximativ o saptamana. „In momentul de fata avem 40 de angajati si avem 6 pozitii in vanzari libere", detaliaza seful companiei de credite ipotecare.

Pe de alta parte, considera Retegan, contextul financiar dificil a ajutat compania sa-si atinga obiectivul crearii unei echipe specializate in creditarea ipotecara.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri