Cei mai putin increzatori locuitori in serviciile companiilor de asigurari sunt cei din Bucuresti, 37% dintre acestia declarand ca ar opta pentru aceste institutii, in timp ce locuitorii din zonele Banat-Crisana-Maramures si Oltenia, se afla pe primul loc, cu un procent de 78% si respectiv 75%, potrivit unui sondaj realizat de Aviva Asigurari de Viata.
In ceea ce priveste categoria de varsta, 69% dintre cei care au facut aceasta alegere au varsta cuprinsa intre 45 si 55 de ani, fiind persoane interesate in mod direct de produsele de asigurari de viata si pensii.

Pentru protectia financiara personala sau a bunurilor, peste 62% dintre romani ar alege serviciile oferite de companiile de asigurari in detrimentul celor bancare.

Dezvoltarea pietei financiare a dus la o oferta bogata de produse si servicii financiare, atat din partea companiilor de asigurari, cat si a bancilor care si-au extins aria de acoperire si pe acest segment. Cu toate acestea, peste jumatate dintre romani au recunoscut ca aleg serviciile companiilor de asigurari pentru siguranta personala, fata de 20% dintre acestia care ar opta pentru banicile cu produse similare pentru asigurari.

“Diversificarea ofertei de asigurari de viata si pensii, oferite atat de companiile de asigurari cat si de institutiile bancare, demonstreaza o cerere mare pentru solutii de asigurare puternice si potentialul semnificativ al pietei. Cu toate ca acest lucru determina si cresterea competitivitatii pietei, sondajul realizat de Aviva plc demonstreaza faptul ca romanii pun pe primul loc si aleg experienta si traditia companiilor de asigurari pentru a beneficia de protectie financiara”, a declarat Shah Rouf, CEO Aviva Romania.

Acelasi lucru se intampla si in cazul pensiilor private obligatorii sau facultative, peste jumatate dintre romanii chestionati (53%) prefera pana in prezent serviciile oferite de companiile de asigurari si doar un sfert (25%) ar alege oferta similara a bancilor.

Printre motivele principale care ii determina pe romani in alegerea companiilor pentru singuranta personala sau a bunurilor, 26% dintre acestia au recunoscut ca sunt influentati de familie sau prieteni, in timp ce notorietatea si traditia companiei in domeniul asigurarilor joaca un rol important pentru 13%, respectiv 12%.

In ceea ce priveste consultanta financiara venita din partea brokerilor, romanii nu sunt inca obisnuiti sa apeleze la acest tip de serviciu, doar 4% ar alege agentiile de brokeri pentru o consiliere in vederea investitiilor, 7% pentru asigurari de viata si 8% daca ar dori sa isi aleaga o pensie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri