Bancpost urmareste implicarea in finantarea proiectelor publice majore si este dispusa sa cconcureze cu alti potentiali finantatori, ceea ce va conduce la optimizarea costurilor privind datoria publica, considera Mihai Bogza, presedintele bancii.
Bancpost este interesata si de programul de credite ipotecare garantate de stat "Prima Casa" si a facut o serie de modificari in produsele si serviciile sale, prin care vrea sa sustina atat clientii, cat si economia romaneasca sa depaseasca contextul financiar actual.

Banca a initiat de la finalul anului trecut o serie de masuri mentite sa sustina atat clientii cat si economia romaneasca sa depaseasca contextul financiar actual. Cateva dintre initiativele luate deja de Bancpost au fost reducerea ratelor lunare prin extinderea perioadei de crediteare si/sau modificarea monedei creditelor existente; comision zero pentru rambursarea anticipata partiala sau totala a creditelor, precum si pentru modificarea datei scadentei lunare de plata, oferte extinse pana in luna iulie.

“Exista un deficit bugetar care trebuie finantat. Cred ca bancile din Romania care au incredere in sectorul public pot asigura finantarea acestui deficit in conditii mult mai bune decat cele care se pot obtine pe pietele externe, piete care inca manifesta scepticism fata de evolutiile economice din tara noastra. De asemenea, urmarim implicarea in finantarea proiectelor publice majore si suntem dispusi sa concuram cu alti potentiali finantatori, ceea ce cred ca va conduce la optimizarea costurilor privind datoria publica”, a declarat Mihai Bogza.

Potrivit Bancpost, de la inceputul anului si pana in prezent, au fost restructurate si reinnoite un numar semnificativ de credite de consum si ipotecare a caror valoare se ridica la mai multe milioane de euro.

Pentru a veni in sprijinul relansarii activitatii economice, Bancpost a semnat de curand un Memorandum de Intelegere cu Ministerul Economiei in vederea finantarii proiectelor de investitii publice in domenii vitale pentru societatea romaneasca precum sectorul energetic.

De asemenea, Bancpost a raspuns pozitiv la initiativa lansata de Guvernul Romaniei dorind sa se implice in programul “Prima Casa”. Acest program de credite ipotecare garantate de stat isi propune relansarea constructiei de locuinte, activitate cu implicatii profunde in economie si, implicit stimularea reinceperii activitatii de creditare.

Pe fondul cererii reduse precum si a unor conditii restrictive pe piata creditului, Bancpost urmareste in continuare sa-si orienteze lichiditatile spre finantarea proiectelor publice si achizitionarea de titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice.

Bancpost detine, in prezent, un portofoliu de titluri de stat in valoare de aproximativ 500 milioane de euro.

Reafirmarea sustinerii Bancpost de catre Eurobank EFG, actionarul majoritar al bancii a fost confirmta in repetate randuri in ultima perioada de timp de actiuni concrete. Astfel, de la inceputul anului si pana in prezent la Bancpost au fost initiate doua majorari semnificative de capital, prima incheiata la sfarsitul lunii martie a.c., cea de-a doua se deruleaza inca. Aportul total la capitalul social al bancii, rezultat din cele doua majorari, este estimat la aproximativ 170 milioane de euro, suma subscrisa integral de catre banca mama.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri