Banca Transilvania a semnat, in cursul zilei de ieri, conventia cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri si a aprobat deja azi primul sau credit in cadrul programului “Prima casa”.
Clientul este din Cluj-Napoca si are 25 de ani, iar destinatia banilor este cumpararea unui apartament cu o camera, care are o valoare totala de 35.500 de euro. Suma contractata este de 15.500 de euro, pe o perioada de 10 ani. Primul client BT al programului “Prima Casa” a venit cu un avans de 20.000 de euro, iar rata lunara este de 165 de euro. Dobanda perceputa de Banca Transilvania este de 5,099% (EURIBOR la 3 luni + 4pp).

“Ne bucuram ca azi facem primul pas in cadrul Programului Prima Casa, precum si pentru ca acest credit a fost accesat de o persoana tanara, din categoria celor pentru care a fost creat proiectul. Este vorba de un apartament nou, fiind un inceput in ceea ce priveste sustinerea sectorului constructiilor noi. Initiativa are si o componenta sociala, ajutand mai ales tinerii sa aiba un camin al lor, in ciuda climatului economic mai putin favorabil”, spune Gabriela Nistor, director executiv in cadrul Bancii Transilvania.

Banca Transilvania, ca parte a proiectului Prima Casa, acorda finantari – atat in lei, la dobanda de 10,23% (ROBOR 3M + 0), la care se adauga comisionul de gestiune de 0,2% pe luna, cat si in euro, la o dobanda de 5, 099% (EURIBOR 3M + 3 pp). Creditele sunt acordate pentru achizitionarea de locuinte terminate sau in constructie, precum si pentru cele care urmeaza sa fie construite. Plafonul propus de BT este de 17,11 milioane euro.

Potrivit reprezentantilor Bancii Transilvania, interesul clientilor fata de aceasta oferta este foarte ridicat, ei interesandu-se mai ales cu privire la credite pe termen lung, pe perioade cuprinse intre 20 si 30 de ani. Majoritatea doresc sa contracteze credite cu valoarea cuprinsa intre 25.000 si 57.000 de euro. Valoarea creditelor variaza in functie de orase, regiuni si valoarea imobilelor din aceste piete.

BRD a acordat miercuri primul imprumut din programul Prima Casa, de 51.500 euro, iar ministrul de Finante spera ca prin acest program sa fie reluata creditarea si activitatea in constructii, anuntand ca se asteapta ca 25% din cererile pentru aceste credite sa fie pentru case noi.

Prima Casa la Alpha Bank: Rata lunara de 310 euro. DAE de 5,24%

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri