Bancherii aflati la conducerea subsidiarei locale a ING, Misu Negritoiu – director general si Albert Roggemans – director general adjunct, sunt de parere ca activitatea de finantare din sistemul bancar romanesc nu se va mai intoarce la nivelul din 2008, dar considera ca exista factori ce ar putea genera reluarea creditarii.
Imbunatatirea riscului de credit, mentinerea unei lichiditati adecvate in banci si existenta unor politici macroeconomice bune, sunt principalii trei factori care ar putea genera reluarea activitatii de creditare pe piata din Romania, considera Misu Negritoiu (foto), directorul general al ING Bank Romania.

„Reluarea activitatii de creditare depinde foarte mult de ce se va intampla in Romania, de cum va evolua deficitul bugetar si daca se vor implementa masuri sanatoase de sustinere a economiei”, a declarat Negritoiu.

Seful ING Bank Romania sustine ca, daca Romania vrea cu adevarat sa adopte moneda Uniunii Europene, atunci deficitul bugetar poate fi corectat pana in 2012, moment in care trebuie sa intram in anticamera zonei euro – ERM II.

De semenea, Misu Negritoiu considera ca Banca Nationala a Romaniei va mentine o politica monetara echilibrata si va reduce nivelul dobanzii cheie cu aproximativ 1 punct procentual pana la sfarsitul anului 2009, dar va mentine nivelul rezervelor mine obligatorii.

Increderea in banci, stabilitatea locurilor de munca pe care potentialii clienti bancari le au si un context macroeconomic cat mai stabil sunt principalii trei factori care vor sustine realuarea activitatii de creditare pe piata din Romania, sustine Albert Roggmeans, directorul general adjunct al ING Bank Romania.

"Clientii trebuie sa fie siguri ca nu isi vor pierde locul de munca pentru a lua un credit. Abia cand se va intampla acest lucru se va relua si credtarea", a explicat Roggemans.

Desi in acest an activitatea de creditare s-a blocat de la inceputul acestui an, reprezentantii ING Bank Romania au declarat ca subsidiara locala a grupului ING a fost printre putinele banci care nu au oprit complet creditarea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri