Totalul tranzactiilor efectuate cu carduri Visa in Romania a crescut cu 23,2%, ca numar, si cu 32%, ca valoare, in timp ce numarul cardurilor Visa a crescut cu 5,4%, ajungand la 6,2 milioane de carduri in iulie 2009.
De asemenea, sumele cheltuite la comercianti de romanii care detin un card Visa au crescut cu 43,5%, in timp ce numarul tranzactiilor la comercianti a crescut cu 42,5%. Procentul de cumparaturi cu carduri Visa a reprezentat 2,2% din totalul cheltuielilor personale, acest lucru insemnand ca 1 euro din fiecare 45 de euro cheltuiti in Romania a fost platit cu un card Visa.

„Rezultatele noastre au aratat ca avem toata motivele sa credem ca, in ultimul an, cardurile au fost folosite si intelese mai bine in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic. Acum plata cu cardul la comercianti a devenit un lucru tot mai firesc. Mai mult de un sfert din tranzactiile Visa au fost facute la comercianti anul trecut, ceea ce reprezinta un pas mare fata de anul anterior, cand aproximativ o cincime din tranzactii reprezentau plati cu cardul in magazine. Aceste rezultate confirma ca, daca vom continua sa investim in informarea consumatorilor despre avantajele folosirii cardului, vom contribui la schimbarea comportamentului de plata”, a declarat Catalin Cretu, director general al Visa Europe in Romania.

In anul de raportare (iunie 2008 - iunie 2009), 26% din tranzactiile Visa au fost facute la comercianti, in timp ce volumul cheltuielilor efectuate in magazine cu carduri Visa a reprezentat 12%. Acest lucru inseamna un succes constant fata de 2008, cand tranzactiile la comercianti au reprezentat 22% din totalul tranzactiilor si 11% din valoarea totala. Valoare medie a unei tranzactii la comercianti este de 45 euro, la un nivel similar celui din 2008.

Cresterea solida inregistrata de Visa Europe in Romania a fost sustinuta si de dezvoltarea retelei de comercianti care accepta plata cu cardul Visa, unde s-a inregistrat o crestere constanta, ajungandu-se la un numar de 74.479 de locatii in intreaga tara, cu 23% mai mult fata de 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri