Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) a relansat website-ul www.bugetulfamiliei.ro , care ofera romanilor instrumente de calcul al bugetului personal, familial si sfaturi despre cum se pot evita situatiile de supraindatorare.
Portalul a fost relansat cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor. Evenimentul face parte din programul national de educatie financiara Bugetul Familiei, desfasurat sub patronajul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, cu sprijinul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si derulat in colaborare cu Centrul European al Consumatorilor Romania si compania de credite de consum Provident Financial Romania.

Cu aceasta ocazie, APC Romania a anuntat relansarea site-ului, care a fost complet restructurat. Site-ul pune la dispozitia romanilor mai multe instrumente practice de calcul al bugetului personal, al celui familial, precum si sfaturi utile despre cum pot evita situatiile de supraindatorare. Totdata, pe langa informatiile redactate de catre specialisti intr-un limbaj accesibil si usor de inteles, site-ul le ofera vizitatorilor acces la experti financiari, care le vor raspunde, in doar cateva ore, la intrebarile legate de buget si finante personale, se specifica in comunicatul APC Romania.

„O provocare sociala cum este imbunatatirea nivelului de cunostinte financiare necesita implicarea mai multor actori, atat din randul autoritatilor, cat si din mediul privat si mass-media. De aceea, apreciem in mod deosebit eforturile programului national Bugetul Familiei si suntem oricand gata sa contribuim cu expertiza pe care o avem in domeniul protectiei consumatorilor”, a declarat Constantin Cerbulescu (foto), secretar de stat presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

In 2009, au fost organizate dezbateri publice sub sigla Bugetul Familiei in patru orase importante din tara, la care au participat peste 150 de autoritati locale, ONG-uri si jurnalisti.

In plus, peste 68.000 de utilizatori au vizitatportalul, peste 450 de intrebari din domeniul financiar au primit raspunsuri de la experti si peste 5.800 de romani au folosit calculatoarele de buget disponibile pe site, se mentioneaza in acelasi comunicat.

„Asociatiile de protectia consumatorilor din intreaga lume au ales 2010 ca fiind anul drepturilor consumatorilor de servicii financiare. In acest context, informarea transparenta si educatia financiara reprezinta primii pasi in asigurarea acestor drepturi. APC Romania va continua in acest an seria de dezbateri publice sub sigla Bugetul Familiei in cele mai importante orase din tara si va organiza sesiuni de pregatire pe tema educatiei financiare pentru organizatiile neguvernamentale care ofera asistenta familiilor defavorizate,” a declarat Costel Stanciu, presedintele APC Romania.

Anul trecut, programul Bugetul Familiei a fost inclus in baza de date a Comisiei Europene pentru educație financiara, un proiect menit sa incurajeze initiativele de imbunatatire a cunostintelor financiare ale consumatorilor.

„Suntem convinsi ca un nivel ridicat al intelegerii conceptelor financiare ajuta consumatorii sa isi gestioneze mai eficient bugetele familiale, un lucru cu atat mai important in contextul economic actual. Incurajam autoritatile, societatea civila si mass-media sa se implice in astfel de initiative atat in beneficiul consumatorilor, cat si pentru o dezvoltare sanatoasa a industriei de servicii financiare. De aceea, punem la dispozitia acestora intreaga expertiza a grupului britanic International Personal Finance din care facem parte”, a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial Romania.

Bugetul Familiei este un program national de educatie financiara desfasurat de APC Romania sub patronajul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si cu sprijinul Comisiei pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private. Partenerii acestui program sunt Centrul European al Consumatorilor Romania, Consiliul Concurentei, Junior Achievement Romania si Provident Financial Romania.

"Programul se adreseaza actualilor si potentialilor consumatori de produse si servicii financiare din Romania, dar si acelor persoane care vor sa aiba un control mai strict asupra propriilor finante (www.bugetulfamiliei.ro)', concluzioneaza comunicatul.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri