Grupul francez de asigurari Groupama va atinge echilibrul financiar in 2011, urmand sa inregistreze profit in 2012, a declarat directorul general al Groupama Asigurari, Denis Rousset (foto).
"Afacerile Groupama in Romania au scazut anul trecut cu circa 10% in Romania, la 209 milioane de euro. Ne-am propus atingerea punctului de break-even (momentul in care veniturile sunt egale cu cheltuielile n.r.) in 2011 si trecerea pe profit in 2012", a mentionat Rousset.

Grupul francez de asigurari Groupama, al treilea ca marime de pe piata romaneasca, a raportat pentru anul trecut o pierdere de 9,7 milioane de euro pentru afacerile din Romania, de peste doua ori mai mica decat cea din 2008, de 23,7 milioane de euro, potrivit datelor grupului.

Groupama a preluat Asiban, BT Asigurari si subsidiara din Romania a OTP Garancia, pe care a inceput sa le fuzioneze intr-o singura structura, Groupama Asigurari.

Primele doua societati au fuzionat in septembrie. Pentru 2009, datele includ ansamblul afacerilor Groupama Asigurari si OTP Garancia Asigurari.

Grupul este al treilea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, cu o cota de piata de circa 13%. Principalii concurenti din Romania sunt austriecii de la VIG si grupul german Allianz.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri