Rezervele valutare de la Banca Nationala a Romaniei au crescut in luna septembrie cu 1,02 miliarde de euro, pana la 32,58 miliarde de euro, dupa ce Romania a primit a sasea transa din imprumutul de la FMI (884 milioane de euro) si a treia transa de la Comisia Europeana (1,15 miliarde euro).
Aceasta este prima crestere a rezervei valutare dupa ce timp de patru luni a scazut.

In cursul lunii septembrie au fost inregistrate intrari de 2,57 miliarde de euro, reprezentand transa a sasea aferenta acordului stand-by, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv transa a treia a imprumutului de la Comisia Europeana), venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile de la rezerva BNR au insumat 1,54 miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.

Rezerva de aur a BNR s-a mentinut in septembrie la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,2 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) insumau la finele lunii septembrie 35,78 miliarde euro, fata de 34,79 miliarde euro la 31 august.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri