Accizele vor fi calculate in 2011 la un curs de 4,2655 lei/euro, a anuntat Banca Centrala Europeana (BCE), rata de schiimb fiind cu numai 0,07% sub cea utilizata in acest an, de 4,2688 lei/euro, informeaza Mediafax.
Nivelul accizei in lei este stabilit, potrivit Codului Fiscal, prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro, pe baza cursului de schimb valutar anuntat de BCE pentru prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent.

Cursul de schimb anuntat la 1 octombrie 2009 a fost cu 14,2% mai mare fata de cel folosit la calculul accizelor pentru 2009, ceea ce a determinat majorarea preturilor la majoritatea produselor accizabile.

Accizele sunt platite in prezent pentru productia de alcool si bauturi alcoolice, tutunul prelucrat, produse energetice si cafea.

Incasarile din accize la bugetul general consolidat au urcat in primele opt luni cu 11,7%, la 10,73 miliarde de lei. Ponderea accizelor in total venituri este de 10,1%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri