Euroins Romania a inregistrat o crestere de 13% in volum a primelor brute subscrise, in perioada ianuarie - septmbrie 2010, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la aproape 247 milioane lei, a anuntat societatea.
Cea mai semnificativa majorare, de 132%, a fost inregistrata de companie pe segmentul asigurarilor property. Evolutia se datoreaza in special politelor incheiate de persoane fizice. Valoarea subscrierilor pentru asigurarile property - locuinte si bunuri aflate in proprietatea persoanelor fizice si juridice - ajunge in perioada ianuarie - septembrie 2010 la 4,7 milioane lei.

In prezent, „ne bazam pe diversificarea portofoliului Euroins Romania si pe promovarea produselor de tip property, travel si nu numai. Suntem convinsi ca in acest mod putem consolida pozitia ocupata de companie pe piata romaneasca de asigurari”, a declarat Iulius Alin Bucsa (foto), directorul general al Euroins Romania.

O alta crestere semnificativa, de 75%, au inregistrat-o produsele de raspundere civila generala. Primele brute subscrise pentru aceasta clasa au atins valoarea de 1,6 milioane lei, comparativ cu cea de 880.000 lei, aferenta primelor 9 luni din 2009.

Pe segmentul asigurarilor auto, Casco si RCA, primele brute subscrise au ajuns la 240 milioane lei, inregistrand o crestere de 14% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

In ceea ce priveste despagubirile acordate de companie in primele 9 luni, acestea se ridica la valoarea de 142 milioane lei, cu 24.8% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, Euroins Romania are rezerve tehnice brute constituite in valoare de 195 milioane lei, in crestere cu 35 % comparativ cu finalul lunii septembrie 2009.

Compania de asigurari Euroins Romania a fost fondata in anul 1994, functionand pana in 2007 sub numele de Asitrans, odata cu preluarea companiei in 2007 de catre Grupul Eurohold.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri