Ministerul Finantelor Publice a majorat volumul indicativ al emisiunilor de titluri de stat pentru primul trimestru cu 2 miliarde de lei, la 15-17 miliarde de lei, stabilind pentru aceasta perioada o tinta de deficit bugetar mai mare, de 8 miliarde de lei, necesara investitiilor.
Deficitul bugetar programat pentru acest an si agreat in cadrul pachetului financiar cu FMI si Uniunea Europeana este de 23,95 miliarde de lei, astfel ca pentru fiecare trimestru nivelul mediu al deficitului bugetar ar fi trebuit sa fie de circa 6 miliarde de lei.

"Avand in vedere ca investitiile reprezinta o maxima prioritate in cadrul politicii bugetare, repartizarea pe trimestre a cheltuielilor bugetare ale anului 2011, proces recent incheiat, a luat in calcul o disponibilitate maxima a fondurilor bugetare pentru investitii in primul trimestru al anului, astfel incat deficitul bugetar pe acest trimestru a fost estimat la valoarea de 8.000 milioane lei", se arata intr-un comunicat al Finantelor, citat de Mediafax.

Astfel, pentru primul trimestru al anului 2011, Ministerul Finantelor a majorat volumul indicativ al emisiunilor de titluri de stat de pe piata interna de la 13-15 miliarde de lei la 15-17 miliarde de lei.

Deficitul bugetar inregistrat anul trecut a fost 33,3 miliarde de lei, respectiv 6,5% din PIB, sub limita stabilita in acordul cu FMI, de 34,6 miliarde lei. Pentru acest an, autoritatile isi propun sa reduca deficitul bugetar la 4,4% din PIB.

Romania are in derulare un acord de finantare externa cu FMI, UE si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 de miliarde de euro.

O misiune FMI - CE se afla la Bucuresti pentru a saptea evaluare a acordului stand-by, in care se va analiza indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si vor fi negociate conditiile privind un nou acord, de tip preventiv. Vizita se va incheia in data de 8 februarie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri