Banca Romaneasca a efectuat prima tragere in valoare de 21 milioane de euro din imprumutul in suma de 100 milioane de euro contractat la sfarsitul anului trecut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Imprumutul este structurat in doua transe egale de cate 50 milioane de euro, Banca Romaneasca efectuand in aceasta perioada prima tragere de 21 milioane de euro din prima transa.

“Contractarea si utilizarea acestui imprumut face parte din strategia bancii si a Grupului National Bank of Greece de a-si dezvolta businessul pe plan local si de a continua sustinerea sectorului IMM din Romania”, a declarat Marinis Stratopoulos, directorul general al Bancii Romanesti.

Linia de credit acordata de BERD Bancii Romanesti face parte din imprumutul de 350 milioane de euro acordat subsidiarelor NBG din Bulgaria, Romania si Serbia in decembrie 2010, avand ca obiectiv principal majorarea finantarii acordate companiilor din aceste tari si sustinerea creditarii economiilor reale.

BERD, Banca Mondiala si Banca Europeana de Investitii s-au angajat sa ofere 24,5 miliarde de euro pe parcursul a doi ani, pentru sustinerea economiilor Europei de Est prin intermediul sectoarelor bancare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri