Ministerul Finantelor nu discuta in acest moment despre privatizarea CEC Bank, dar sustine capitalizarea profitului obtinut de banca in 2010, a declarat Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice, in cadrul unei conferinte de presa pe tema rezultatelor financiare ale CEC Bank.
"Pot sa va spun ca sustin capitalizarea profitului obtinut in 2010. Impreuna cu presedintele CEC Bank viom cauta solutii pentru a creste in continuare activitatea bancii", a declarat Gheorghe Ialomitianu.

CEC Bank, singura banca comerciala detinuta de statul roman, a obtinut in 2010 un profit inainte de impozitare in valoare de 65,13 milioane de lei, in crestere cu 30,16% fata de rezultatul din anul precedent.

Ialomitianu a precizat ca Guvernul nu discuta privatizarea CEC Bank in acest moment.

"Trebuie sa gasim solutii pentru consolidarea CEC Bank. Nu discutam despre privatizarea CEC Bank in aceasta perioada", a spus ministrul Finantelor.

Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, a adaugat ca moment actual nu este favorabil pentru o privatizare, deoarece pretul actual al bancii este mai mic decat cel din 2006, an in care statul a incercat sa privatizeze banca.

"Capitalizarea profitului este prima solutie pe care am gasit-o pentru consolidarea activitatii. Vom avea discutii si la Comisia Europeana pentru a vedea in mod concret ce trebuie sa faca statul roman pentru majorarea capitalului social", a adaugat Ialomitianu.

CEC Bank are o cota de piata de 6,35% dupa valoarea activelor gestionate si ocupa locul patru in clasamentul institutiilor de credit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri