Un fost manager al Apple a pledat vinovat intr-un caz major de spalare de bani si oferire de informatii confidentiale concurentilor companiei americane, fapte ce l-ar putea condamna pe Paul Shin Devine, fost supply manager, la 20 de ani de inchisoare, scrie presa internationala.
Devine, care a lucrat in cadrul Apple intre 2005 si 2010, trimitea estimari, fotografii cu produse si piese inca nelansate de angajator, specificatii si alte documente confidentiale catre producatori din Asia, in urma carora Devine era remunerat in functie de business-ul pe care acele companii le faceau “pe spinarea” Apple.

Informatiile confidentiale oferite de Devine au ajutat pe asiatici sa negocieze contracte mai bune cu Apple, lucru care a costat compania americana mai mult de 2,4 milioane dolari.

In total, Devine trebuie sa returneze companiei 2,28 mil. $, acesta urmand sa fie condamnat definitiv pe 6 iunie. Investigatiile au inceput in aprilie 2010, atunci cand Apple a descoperit dovezi ale activitatilor ilegale ale lui Devine pe laptop-ul sau de serviciu. Devine a fost arestat in august, initial pledand nevinovat. Anchetatorii au descoperit la el in casa o suma de peste 150.000 de dolari, ascunsi in cutii de incaltaminte.

Sursa foto: Cnet.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri