Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, a inregistrat in 2011, in Romania, o cifra de afaceri de 9,2 mil. euro, in crestere cu circa 60% comparativ cu rezultatele raportate anul anterior.
Aproximativ 25% din aceasta cifra reprezinta vanzari pe plan local, iar cel mai mare volum de vanzari inregistrat de Endava in ultimele 12 luni cu o companie romaneasca s-a ridicat la circa 900.000 euro.

„IT-ul va continua sa creasca si in acest an deoarece este complementar programelor de austeritate desfasurate de companii”, a declarat Marian Popa, managing director Endava pentru regiunea Europei Centrale si de Est.

Printre companiile locale care au inceput externalizarea serviciilor IT se numara cele din domeniul telecom, financiar, dar si cele din sectorul energetic, iar Endava a livrat in 2011 proiecte de dezvoltare software pentru institutiile bancare din top 5 din Romania.

Cele mai cautate servicii IT pe plan local sunt cele de implementare a unor solutii de business process management orientate pe automatizarea operatiunilor, in principal ERP-uri si CRM-uri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri