Grupul german Deutsche Telekom AG, cea mai mare companie europeana din sectorul telecomunicatiilor, a anuntat marti ca intentioneaza sa investeasca aproximativ 200 milioane euro pentru modernizarea retelei sale terestre si a creste astfel viteza de transmisie a datelor, transmite Rompres.

Prin acest program compania germana intentioneaza sa ofere clientilor transmisii de date la viteze de maxim 16 megabiti pe secunda. Cu prilejul deschiderii targului de tehnologia informatiilor si a telecomunicatiilor CeBIT, directorul executiv de la Deutsche Telekom, Kai-Uwe Ricke, a anuntat ca lucrarile de modernizare a retelei vor incepe in a doua jumatate a acestui an.

Tot cu prilejul deschiderii CeBIT, Deutsche Telekom a prezentat o versiune imbunatatita a telefoniei mobile de generatia a treia, denumita High Speed Downlink Packet Access (HSDPA), care ofera o viteza mai mare de transmisie a datelor pentru telefonia mobila. Gratie HSDPA, abonatii filialei T-Mobile vor putea sa priveasca toate meciurile de la Mondialul din 2006 direct pe telefonul mobil 3G.

Comparativ cu o viteza de transfer de 384 kilobiti pe secunda in cazul UMTS, noul standard HSDPA ofera o viteza de transfer de 1,8 megabiti pe secunda, adica o marire a vitezei de conectare de aproximativ sase ori. Pentru viitor, Deutsche Telekom intentioneaza chiar sa ajunga la viteze de transfer de ordinul a sapte megabiti pe secunda.

Recent, operatorul Orange, filiala de telefonie mobila a grupului francez de telecomunicatii France Telecom SA, a anuntat ca va incepe si el sa ofere, in Franta, servicii de tip HSDPA pentru firme in ultima parte a acestui an, iar din 2007 si pentru consumatorii privati.

Deutsche Telekom a ajuns si in Romania

Deutsche Telekom a intrat de curand si pe piata romaneasca, prin operatorul Magyar Telekom in cadrul caruia detine un pachet de 60% din actiuni. Combridge, subsidiarul roman al Magyar Telekom, a lansat Eufonika, un nou brand care ofera servicii de telefonie fixa. Serviciul Eufonika poate fi accesat deocamdata prin reteaua Romtelecom, oficialii Magyar Telekom neexcluzand varianta extinderii unor parteneriate cu operatori de telecomunicatii alternativi.

Conform unor surse din piata telecom, aceasta mutare a Magyar Telekom ar reprezenta un prim pas al nemtilor de la Deutsche Telekom de a prelua unul din cei mai importanti jucatori de pe piata de telecomunicatii de la noi, RCS& RDS. In cadrul conferintei de lansare a brandului Eufonika, oficialii Magyar Telekom au evitat sa faca vreun comentariu pe marginea acestui subiect.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri