Cele mai utilizate aplicatii mobile in Romania sunt cele pentru retele de socializare, acestea fiind urmate de cele utilitare si de informare si cele pentru jocuri si divertisment, conform datelor oferite de Syscom Digital, una dintre cele mai mari agentii de mobile marketing de pe piata locala.
Pe de alta parte, printre cele mai descarcate aplicatii mobile la nivel global se numara jocul Angry Birds, Facebook si Skype pentru platformele mobile, Google Maps sau alte aplicatii bazate pe Google Maps, iBooks, conform Distimo, companie specializata pe monitorizarea aplicatiilor mobile.

“Cele mai descarcate aplicatii sunt evident jocurile. De altfel acestea sunt si cele care populeaza in cea mai mare proportie platformele mobile. In privinta altor tipuri de aplicatii, de regula acestea sunt doar o alta forma cu acelasi continut, practic o replica simplificata a website-ului clasic. Ca de fiecare data, brandurile mari vor fi cele care, prin intermediul agentiilor si furnizorilor de tehnologie, vor fi conectate la ultimele dezvoltari in materie si vor iesi din rand, castigand admiratia si loialitatea consumatorilor prin aplicatii inovative”, afirma Maia Novolan, director general al Syscom Digital.

Ce sunt aplicatiile mobile

Aplicatiile mobile sunt softuri cu ajutorul carora utilizatorii de smartphone-uri si tablete folosesc mai usor diferite servicii. De exemplu, exista aplicatii pentru muzica, jocuri, transfer de bani, citit, cautare pe internet, mesagerie, localizare, pentru a afla cand va aparea o anumita pereche de pantofi intr-un magazin sau cand ar putea avea loc un cutremur. Unele dintre aceste softuri sunt deja instalate pe telefon ori tableta, iar altele se descarca de pe internet.

Romanii descarca 4-5 aplicatii

In Romania sunt descarcate in medie 4-5 aplicatii pe un device mobil.

Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Spania sunt in topul tarilor europene cu cel mai ridicat grad de utilizare a aplicatiilor pe platformele mobile.

Prin comparatie, americanii au in medie 23 de aplicatii mobile instalate pe smartphone-uri, in timp ce japonezii ocupa primul loc in topul international cu o medie de 45 de aplicatii.

Specialiatii internationali estimeaza ca pana in 2015 vor fi descarcate, in toata lumea, aproape 100 de miliarde de aplicatii mobile, iar piata globala va ajunge la 25 de miliarde $.

Citeste si: Cine sunt dezvoltatorii romani de aplicatii si cat castiga din aceste softuri

Sursa foto: freedigitaphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri