Orange Romania a investit anul trecut circa 100 de milioane de euro in dezvoltarea retelei de internet 3G, oferind in prezent servicii cu viteze de 21,6 Mbps in toata tara si de 43,2 Mbps in 500 de localitati, a declarat Madalina Suceveanu (foto), directorul tehnic al companiei.
“Anul trecut am inceput investitiile in tehnologia 4G si vom continua aceste investitii, dar in acelasi timp serviciul 3G ramane unul pe care ne concentram. Anul trecut am marit vitezele de internet de la 14,4 Mbps la 21,6 in toata tara si oferim internet cu viteze de 43,2 Mbps in 500 de localitati”, a explicat managerul in cadrul unei conferinte despre serviciile 4G pe care Orange le-a lansat in decembrie.

Investitii de 100 de milioane de euro in 2013

Operatorul a investit anul trecut circa 100 de milioane de euro in dezvoltarea retelei, anul acesta urmand ca valoarea investita sa fie similara. Suma face parte din planul anuntat de Orange in 2011 de a investi circa 500-600 mil. euro pana in 2015.

Serviciile 4G de la Orange sunt disponibile deocamdata in Bucuresti, in statiunile de vacanta de pe Valea Prahovei, in zona Bran-Moieciu si in Poiana Brasov.

Compania incepe din aceasta saptamana un turneu de promovare a acestor servicii, prin care cei care se afla in Bucuresti, in statiunile montane de pe Valea Prahovei si in Poiana Brasov au posibilitatea sa testeze internetul mobil 4G intr-un camion dotat cu telefoane si tablete compatibile 4G. De asemenea, camionul este un fel de "muzeu al telefonului mobil" (foto 2), fiind expuse si modele precum Philips Fizz (lansat in 1996), Nokia 9000 Communicator (1998) sau Nokia 2310. Turneul se va termina pe 23 februarie.

Adevarata lansare 4G va fi in aprilie 2014

Oficialii Orange nu au oferit detalii despre cat au investit pana acum sau ce investitii vor face anul acesta in dezvoltarea retelei 4G, ei spunand ca inca se fac calcule si ca vor oferi aceste informatii in curand.

„Adevarata lansare ca si acoperire si viteza va fi in aprilie 2014 cand va fi eliberat spectrul pentru 4G. Iar adevarata investitie in aceste servicii va fi atunci”, a spus Julien Ducarroz (foto), directorul comercial al operatorului.

Licitatia de spectru din toamna anului trecut permite Orange, Vodafone, Cosmote si RCS&RDS sa poata lansa 4G, servicii care ofera viteze de pana la 100 Mbps, aproape 3-4 ori mai mari decat in cazul 3G. Astfel, utilizatorii pot folosi simultan mai multe aplicatii multimedia, precum navigare pe internet, conferinte video in timp real, acces la fisier foto /video, video streaming HD.

Pe langa Orange si Vodafone, care au lansat deja comercial serviciile 4G, acelasi lucru ar putea fi facut in lunile urmatoare si de Cosmote si RCS&RDS. Reteaua 4G a Vodafone este disponibila in Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara si deocamdata permite furnizarea de servicii 4G la viteze de pana la 75 Mbps. Din acest an Vodafone va oferi servicii 4G la viteze de pana la 100 Mbps.

Cei mai mari jucatori pe piata locala de telefonie mobila sunt Orange, Vodafone si Cosmote.

Programul Orange 4G tour:
10-16 ianuarie: Bucuresti
17-20 ianuarie: Sinaia
21-23 ianuarie: Comarnic
24-27 ianuarie: Busteni
28-30 ianuarie: Bucuresti
31 ianuarie - 3 februarie: Azuga
4-6 februarie: Bucuresti
7-10 februarie: Predeal
11-23 februarie: Poiana Brasov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri