Astazi incepe in Japonia Expozitia Universala 2005, un eveniment care va dura pana la sfarsitul lunii septembrie. Japonezii au ales ca tema a expozitiei \"Intelepciunea naturii\".
Este prima manifestare de acest fel care propune vizitatorilor sai redescoperirea relatiei dintre om si natura, dupa ce editiile din ultimele decenii au adus in prim plan cele mai spectaculoase evolutii industriale.

RECICLARE.

Modul in care au fost construite pavilioanele expozitiei respecta intru totul acest concept toate materialele de constructie vor fi refolosite dupa incheierea manifestarii, iar caile de acces la standuri sunt suspendate pentru a evita defrisarea in zona, anterior un parc public. Pavilionul Japoniei este construit din bambus, fara nici un fel de sustinere metalica, iar peretii de fapt, niste gradini pe verticala au rolul unui adevarat plaman. Incinta include si o serie de laboratoare stiintifice, printre care o sfera care reproduce Pamantul.

NATURAL.

Vizitatorii pot vedea pentru prima data in lume, la o scara de unu la un milion imagini la 360 de grade cu cerul instelat sau adancurile marilor.Sunt expusi roboti casnici, ce comunica cu familia care ii adopta si iau initiative fara a astepta comenzile cuiva, precum si vehiculele de transportat persoane care se deplaseaza fara sofer.

SI NOI.

Pavilionul Romniei contine o moara de apa, iar podeaua este construita din lemn.

In pavilion sunt expuse mai multe manechine albe, care amintesc intr-o maniera mai putin conventionala de costumele noastre populare. Unele dintre aceste manechine sunt inlantuite de plante cataratoare, simbolizand potrivit creatoarei Doina Levintza "femeia mama, femeia natura".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri