Inca de la primul sau model, aparut in 2014, Pebble s-a consacrat pe piata ca smartwatch-ul maselor, gadgetul popular by request, ceea ce l-a diferentiat clar de produsele similare ale unor branduri foarte sonore, precum Apple, Google, Samsung sau Sony. Pebble a pornit de la zero si a reusit sa urce in cam toate topurile preferintelor pietei, iar asta nu poate fi un accident. Ce are Pebble atat de special?

Construit in urma uneia dintre cele mai de succes campanii de Kickstarter din lume, care a strans peste 10 milioane de dolari in numai cinci saptamani, primul smartwatch Pebble a fost un fenomen de piata, fiind prevandut masiv. Urmatoarea generatie, numita Pebble Time, a depasit din nou asteptarile in ce priveste vanzarile. In prezent se gasesc pe piata atat cele doua modele din prima generatie, Pebble Classic si Pebble Steel, cat si cele trei modele din generatia Time: Pebble Time, Pebble Time Steel si Pebble Time Round.

Smartwatch Pebble

Sursa foto: weareble.com

Toate ceasurile inteligente Pebble sunt compatibile cu Android si iOS, o prima trasatura ce arata ca avem un gadget fara orgolii, pentru care conteaza doar utilitatea. Displayul este din e-paper color, acea hartie electronica pe care o gasesti la un ebook reader, avantajul ei fiind consumul foarte mic de energie. Pebble are o autonomie respectabila: sapte zile pentru Pebble Time, 10 zile pentru Pebble Time Steel si 48 de ore pentru modelul Time Round. Iar daca 48 de ore nu pare mult, sa nu uitam ca Apple watch are o autonomie de numai 16 ore.

Smartwatch Pebble

Sursa foto: Pebble.com

Ca aspect, cele trei modele Pebble acopera in mare cam toate sectoarele publicului de smart watch. Pebble Time este suficient de minimalist si geeky pentru clientul obisnuit, modelul Time Steel este ceva mai pretentios, mai high end ca aspect si performante, in timp ce modelul Time Round este destul de evident targetat pe publicul feminin. O caracteristica foarte atreactiva este posibilitatea schimbarii „fetei” ceasului, producatorul punand la dispozitie o multitudine de teme pentru a personaliza aspectul ceasului. Interfata grafica este una bazata pe update-uri, fiind de fapt un timeline simplificat.

Dotarile si aplicatiile unui Pebble acopera si alte aspecte interesante: monitorizare pentru activitati sportive, rezistenta subacvatica, microfon si multe altele, insa cel mai atractiv aspect al acestui gadget este raportul performanta - pret. Pentru un Pebble din prima generatie pretul porneste de la 580 de lei, pe emag.ro, iar un Pebble Time Round, generatia a doua deci, poate fi cumparat cu 999 lei pe emag.ro sau 229 de euro pe orange.ro. Modelul de top, Time Steel, costa intre 1199 si 1449 lei. E drept ca Apple Watch este cel mai bine vandut smartwatch al momentului, insa pretul sau porneste de la 1.649 lei si ajunge chiar si la 5.699 lei.

In viitorul apropiat, pretul unui smartwatch Pebble va scadea mai mult, pentru ca producatorul deja pregateste o noua generatie de ceasuri inteligente. Campania de crowdfunding a inceput in luna mai 2016 si promite sa fie la fel de fructuoasa ca si cele de pana acum.

Sursa foto: imgur.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri