Fujitsu Siemens Romania, distribuitor de echipamente si solutii IT, a raportat in prima jumatate a anului fiscal 2006-2007 venituri de 13 milioane de euro, cu 20,5% mai mult fata de perioada similara a anului trecut.

Compania Fujitsu Siemens Romania raporteaza datele financiare potrivit calendarului fiscal al companiei mama, care respecta un an fiscal care incepe in 1 aprilie 2006 si se termina in martie 2007, situatie diferita fata de Romania, unde anul fiscal coincide cu cel calendaristic. Astfel, primul semestru la care se refera raportarea companiei reprezinta perioada 1 aprilie-30 septembrie.

Fujitsu Siemens Romania a vandut in perioada aprilie- septembrie din acest an 13.848 de leptopuri, 7.169 de PC-uri si 324 de servere, potrivit datelor companiei.Conform studiilor IDC, informeaza NewsIn, pe primul semestru din 2006 compania isi mentine pozitia de lider de piata pe segmentul leptopurilor, cu o cota de piata de 24,4%.

Volumul de PC-uri vandute in aceasta perioada a dus la o crestere de 134% fata de perioada similara a anului trecut. Divizia de servere a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 62%, datorata proiectelor din sectorul guvernamental.

Fujitsu Siemens Romania estimeaza venituri de 25 milioane euro pentru al doilea semestru fiscal 2006-2007, printr-o crestere a volumului de vanzari cu 40%, potrivit oficialilor companiei.

Fujitsu Siemens Romania face parte din corporatia Fujitsu Siemens Computers, care a obtinut in primul semestru fiscal 2006-2007, venituri de peste trei miliarde de euro. Cu toate acestea, profitul inainte de impozitare al companiei mama a fost de patru milioane euro, suma de aproape sapte ori mai mica decat nivelul de 27 milioane euro raportat in perioada similara a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri