Studiul referitor la piata comertului electronic in Romania, comandat MCTI unui grup de analisti, arata ca in primele 10 luni din acest an, prin magazinele virtuale din Romania s-au realizat aproximativ 69.000 de tranzactii in valoare de peste 5,8 milioane euro
In vederea realizarii acestui studiu au fost analizate 1.460 de site-uri, din care 620 de site-uri ale sectorului de turism si alte 840 din celelalte sectoare de activitate: de la IT&C, flori, articole pentru copii, incaltaminte, imbracaminte, accesorii auto, arta, farmaceutice, bijuterii, articole sportive, jucarii, muzica si carte, si pana la asigurari si servicii financiare, se arata in comunicat.

Dintre acestea, doar 84 de magazine virtuale permit plata online prin card bancar utilizand 3D Secure (Visa sau MasterCard), cel mai ridicat standard actual in materie de securitate a tranzactiilor pe Internet. O serie de alte 100 de site-uri folosesc procesatori externi.

Studiul cuprinde o evaluare a pietei de comert electronic din Romania, pentru fiecare industrie in parte, completata cu studii de caz si cu rezultatele unui sondaj realizat cu aceasta ocazie. Sunt prezentate obstacolele existente in momentul de fata in calea dezvoltarii comertului electronic, precum si propuneri de solutii pentru depasirea acestora.

De asemenea, studiul prezinta cateva instrumente utile analiza comparativa a legislatiei in domeniu si propuneri de imbunatatire a acestora, un dictionar de termeni specifici, un model de cod de conduita pentru principalii actori din domeniu, masuri de protectie impotriva fraudelor, precum si un ghid pentru utilizatorii serviciilor de comert electronic.

Volumul tranzactionat pe Internet este insa mult mai mare deoarece cumparaturi de pe magazinele virtuale inclusiv romanesti - se fac si utilizand alt standard de securitate decat cel propus de Visa si MasterCard prin sistemul 3D Secure.

Conform datelor RNC (Romanian National Computer Network) la data de 31 octombrie, citate de NewsIn,. erau peste 150.000 domenii.ro rezervate. Dintre site-urile active, mai mult de o mie sunt inregistrate pe zona de comert electronic. in perioada noiembrie 2005 noiembrie 2006, s-a inregistrat o medie a lansarilor de un magazin virtual la doua zile.

Studiul realizat la intiativa MCTI are drept scop evaluarea pietei de comert electronic din Romania si sprijinirea tuturor celor care doresc sa dezvolte proiecte in acest sector de activitate: guvern, banci, asociatii profesionale si patronate sau intreprinzatori.

Citeste si :

Din cele 1000 de magazine romanesti online, doar 1% vor rezista pe piata

Marius Ghenea: Piata de retail online va depasi 150 mil. de dolari in 2007
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri