Clientul cu numarul un milion, Alexandru Moraru, a primit din partea companiei un milion de minute gratuite pe viata, care vor putea fi folosite in orice retea
Operatorul de telefonie mobila Cosmote Romania a depasit un milion de clienti la o saptamana dupa ce a implinit un an de activitate in Romania. Cosmote Romania estimeaza o cota de piata de 6,5% pana la sfarsitul anului, a declarat directorul general al companiei, Nikolaos Tsolas. Acesta mai estimeaza ca acoperirea retelei Cosmote va atinge 95% din populatie si 82% din teritoriu la sfarsitul anului in curs, iar in 2007, 98% din populatie si 95% din teritoriu.

In prezent, aproape 92% din populatie are acces la reteaua Cosmote, care acopera teritoriul national in proportie de 72%, in urma unor investitii de peste 220 de milioane euro, au declarat recent reprezentantii companiei. Operatorul de telefonie mobila a anuntat ca va continua planul de investitii de 450 milioane de euro pentru primii trei ani de operare.

Numarul clientilor Cosmote Romania a crescut cu 138.000 in trimestrul trei si a atins aproape 670.000 la sfarsitul lunii septembrie, cifre care corespund unei cote de 4,3% din piata de telefonie mobila romaneasca.

Majoritatea bazei de clienti a Cosmote Romania este compusa din utilizatori de servicii preplatite, pe baza de cartela (circa 83%), ca urmare a ofertelor agresive ale companiei pe acest segment, se arata intr-un comunicat al operatorului.

Venitul mediu obtinut de la un utilizator de servicii prin cartela si abonament a crescut la 6,2 euro, fata de 5,4 euro inregistrati la sfarsitul lunii iunie, au spus reprezentantii Cosmote. Ei au adaugat ca se asteapta ca venitul sa continue sa creasca odata cu marirea bazei de clienti si imbunatatirea acoperirii.

Cosmote Romania a afisat, in primele noua luni ale anului, pierderi pierderi nete de 66,2 milioane euro, in urma investitiilor in dezvoltarea retelei. Operatorul de telefonie mobila a inregistrat in acelasi interval venituri de 26,5 milioane de euro.

In perioada iulie - septembrie 2006 veniturile Cosmote Romania s-au ridicat la 12,5 milioane de euro, in timp ce pierderile nete s-au cifrat la 21,3 milioane de euro. In al doilea trimestru al anului in curs, Cosmote a inregistrat venituri de 7,9 milioane de euro, dupa ce, in trimestrul I, veniturile se cifrasera la 6,1 milioane de euro.

Operatorul elen inregistra o pierdere neta de 44,9 milioane de euro la sfarsitul semestrului I al anului 2006, pierdere cauzata de investitiile in relansarea companiei, rebranding si investitii in infrastructura. Cosmote este urmasa operatorului Cosmorom.

Numarul total de utilizatori ai Grupului Cosmote in cele cinci tari in care este prezent se ridica la circa 10 milioane, in crestere cu peste 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cosmote, detinut de operatorul elen de telefonie OTE, este prezent pe pietele din Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia si Romania.

Liderii pietei de telefonie mobila din Romania sunt Orange si Vodafone. Ultimele date raportate de cele doua companii indica 7,5 milioane de utilizatori pentru Orange si 7,15 milioane pentru Vodafone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri