Compania franceza de solutii informatice software Dassault Systemes a estimat pentru anul 2007 o crestere a vanzarilor intre 12% si 13%, desi initial preconizase o majorare constanta de 11-12%.

DassaultSystemes si-a marit obiectivul de vanzari pentru anul 2007, dupa ce si-a publicat previziunile privind rezultatele trimestrului patru si si-a extins vechiul parteneriat cu IBM, informeaza NewsIn.Dassault a afirmat ca marja operationala va ramane, in 2007, la 27% din cauza deprecierii yen-ului japonez fata de dolar, integrarii achizitiei MatrixOne, si costurilor legate de afacerea cu IBM.

"Avand in vedere mediul economic in cel de-al patrulea trimestru si intelegerea cu IBM, ne simtim siguri in a face asta" a comentat directorul financiar Thibault de Tersant referitor la cresterea estimarilor de vanzari.Luna trecuta, Dassault Systemes si IBM si-au consolidat relatia prin preluarea managementului vanzarii de softuri prin parteneri, al grupului american, facuta de Dassault. Aceasta achizitie va mari veniturile dar va necesita investitii pentru consolidarea vanzari de softuri prin canalele de distributie, care va reprezenta mare parte din marja operationala a anului 2007, a explicat Tersant.

In cel de-al patrulea trimestru castigurile pe actiune au crescut cu 7% si au ajuns la 0,72 euro, ceea ce reflecta o crestere a veniturilor operationale si a veniturilor financiare si o scadere a taxelor. Vanzarile din cel de-al patrulea trimestru din 2006 au crescut cu 13%, pana la 353,2 milioane de euro, datorita cererii mari pentru software-ul produs de compania franceza SolidWorks.

Numai pentru primul trimestru al anului 2007, Dassault a estimat vanzari intre 282 milioane si 287 milioane de euro si o marja operationala de 18 -19 procente.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri