Incasarile din publicitatea pe Internet au crescut cu 34% in 2006, stabilind un nou record, informeaza Business Week.
Din 2003 si pana in prezent, sumele atrase de mediul online s-au dublat, de la 7,3 miliarde la 16,8 miliarde de dolari in 2006.

Astfel, a mai fost doborat inca un record, tot anul trecut, veniturile generate de aceasta industrie in Q4 din 2006, 4,8 miliarde de dolari, fiind cele mai mari incasari trimestriale din ultimii 10 ani.

Advertiserii aloca sume din ce in ce mai mari mediului online, in concordanta cu tendinta de crestere a numarului de utilizatori care acceseaza acest mediu, precum si cu cea de marire a timpului petrecut in fata calculatorului, in detrimentul televizorului.

Aceasta tendinta a constituit o adevarata binefacere pentru gigantii IT precum Google, care a castigat 3,1 miliarde de dolari anul trecut din publicitate online.
Cifrele care se vehiculeaza in acest moment pe piata ar putea suferi usoare revizuri luna viitoare, cand Biroul Interactiv de Publicitate din SUA va prezenta raportul complet asupra pietei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri