Yahoo a facut un pas in fata Google si a dezvoltat cel mai rapid motor de cautare pe telefonul mobil.

OneSearch, numele dat de Yahoo motorului sau, difera de cautarea clasica pe web, care intoarce ca raspuns, cate un set de linkuri. Pentru inceput, un procent de 85% din utilizatorii de telefonie mobila din SUA au acces la oneSearch, anunta presa internationala. Rezultatele cautarii apar pe o singura pagina si sunt prioritizate in categorii, bazate pe modul in care Yahoo proceseaza si aranjeaza informatia, in functie de ceea ce vrea sa afle utilizatorul.

"Motorul de cautare rapid dezvoltat de noi pentru telefonul mobil va putea fi folosit de orice utilizator care are browser. Aducem acestuia rezultatele de care are nevoie dintr-o singura cautare, nu-i intoarcem o lista de linkuri web, a precizat Marco Boerries, senior vice presedinte al unitatii Connected Life, a Yahoo.

Anul acesta, intentia Yahoo este de a introduce oneSearch si pe pietele internationale, profitand de nevoia din ce in ce mai mare de informatie furnizata de telefonul mobil.

Pana acum, interesati de software-ul Yahoo Go, care include serviciul oneSearch, s-au aratat patru companii de top, precum Nokia, Motorola Inc., Samsung Electronics Co. Ltd. si LG Electronics Inc.

Retelele de telefonie mobila se dezvolta foarte rapid, motiv pentru care incep sa mute agresiv pe telefonul mobil, de la cautare, e-mail, pana la servicii de mapping.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri