Grupul britanic Vodafone Group Plc a declarat ca presiunile legislative si cele legate de competitivitate ce afecteaza operatiunile sale europene vor continua sa fie resimtite in cursul acestui an, facand necesar un control strict al costurilor.

"Vodafone este confruntat cu provocarea constanta legata de scaderea preturilor pe fondul concurentei acerbe si cu presiunile legislative in ceea ce priveste costul convorbirilor si al serviciului de roaming in Europa", a declarat cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, cu o zi inainte de o intalnire cu investitorii, in care va prezenta rezultatele financiare obtinute in Germania si Marea Britanie, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Aceste doua piete sunt cele mai mari si cele mai dure piete pe care activeaza Vodafone, caracterizate prin concurenta acerba, presiuni legislative si reducerea constanta a preturilor, ce afecteaza profitul si cresterea companiei.

Veniturile obtinute de Vodafone prin serviciile oferite pe piata britanica au crescut cu 4,8% in ianuarie si februarie, depasind nivelul mediul inregistrat in al treilea trimestru al anului fiscal curent, cand venitul a crescut cu 3,3%.

Vodafone a precizat ca nivelul castigurilor inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) in cele cinci luni pana la sfarsitul lunii februarie a crescut cu 26,6%

Grupul britanic a declarat ca operatiunile sale din Germania, care sunt cele mai importante din punct de vedere al veniturilor, profitului si a valorii, s-au concentrat in continuare pe dezvoltarea de noi produse si servicii pentru a stimula cresterea economica.

Vodafone este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata romaneasca, cu un total de peste 7,7 milioane de clienti, potrivit declaratiilor facute de companie la sfarsitul anului 2006. La nivel mondial, Vodafone are peste 200 de milioane de abonati in 27 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri