Electronic Arts, cel mai mare producator de jocuri video din lume, si Endemol, detinatorul licentei pentru difuzarea emisiunii \"Big Brother\", au anuntat semnarea unui acord ce are ca obiectiv crearea unei versiuni online a renumitului reality show.
Intitulat “Virtual Me”, acest parteneriat se va axa pe elementul de interactivitate caracteristic programelor reality show, precum “Big Brother”. Participantii isi vor creiona propriul alter-ego virtual care va lua apoi parte la competitie, in speranta castigarii unui premiu ce va consta in 15 minute de celebritate...virtuala, relateaza International Herald Tribune.

Acordul incheiat intre cele doua nume cu rezonanta in industria de divertisment mizeaza pe popularitatea tot mai mare de care se bucura comunitatile online de genul “Second Life” sau “World of Warcraft”, ce au, in prezent, milioane de utilizatori.

Industria jocurilor video a incheiat actiuni similare cu studourile de film de mai mult timp, insa oficialii EA au descris parteneriatul cu Endemol drept primul acord de valoare dintre un producator de jocuri si o companie de productie TV.

Endemol a fost scoasa la vanzare de compania spaniola de telecomunicatii Telefonica, detinatoarea unui pachet de 75% din actiuni, iar acest contract cu EA reprezinta gura de aer de care avea nevoie.

“Big Brother”, initiat in Olanda la sfarsitul anilor '90, a cunoscut un real succes si a fost adaptat la televiziunile locale din peste 60 de tari. Cele mai recente editii au inregistrat audiente record, nu atat datorita reimprospatarii formatului, cat mai ales diverselor confruntari si controverse iscate pe durata programului.

Anul trecut, una din participantele la Big Brother Olanda a nascut chiar in timpul show-ului, iar in aceasta iarna aceeasi emisiune a ajuns pe prima pagina a tabloidelor britanice, fiind la un pas de declansarea unei reale crize politice, din cauza unor comentarii rasiste la adresa actritei de origine indiana, Shilpa Shetty, care a si castigat.

Proiectul “Virtual Me” va fi permanent monitorizat pentru a asigura o buna desfasurare si a nu se incalca anumite drepturi, a declarat Gerhard Florin, vice-presedintele executiv al Electronic Arts International. Acesta a mai precizat ca exista inca discutii privind tara in care se va organiza prima editie a programului.

Desi software-ul va putea fi descarcat gratuit de catre utilizatori, organizatorii proiectului “Virtual Me” isi vor asigura veniturile din serviciile suplimentare oferite. Jucatorii vor avea astfel posibilitatea sa-si upgradeze avatarii, un exemplu in acest sens fiind achizitionarea unor haine de firma, ceea ce le-ar putea mari sansele de castig.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri