Marile companii de IT iau cu asalt Romania pentru a-si muta sau deschide unitati de productie, iar suedezii de la Ericsson sunt cei care continua tendinta inregistrata in ultimii ani

Ericsson, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente telecom din lume, va deschide in luna iulie, la Bucuresti, un centru de servicii, au anuntat, intr-o conferinta de presa, reprezentantii producatorul suedez de echipamente pentru telecomunicatii.

Noul centru va avea initial circa 200 de angajati, cei mai multi fiind romani tineri, si va deservi clienti regionali si globali.

Potrivit lui Hans Vestberg, vicepresedinte executiv al Ericsson, numarul angajatilor din centrul de servicii care va fi deschis in Romania ar putea ajunge la 600 de persoane in urmatorii ani. “Investitia in centrul de servicii este foarte importanta pentru noi insa nu putem dezvalui o cifra exacta”, a declarat Vestberg.

Recrutarile de personal vor incepe foarte curand, noul proiect urmand a fi prezentat si in cateva universitati din Capitala, inclusiv studentilor de la Universitatea Politehnica Bucuresti.

Oficialii companiei au evaluat mai multe tari din regiune si mai multe orase din Romania inainte de a lua aceasta decizie. “Am evaluat 56 de paramatri inainte de a aproba finantarea acestui proiect”, au declarat oficialii suedezi.

Deschiderea Centrului de Servicii Globale este o continuare a angajamentului companiei in vederea dezvoltarii pietei de telecomunicatii din Romania. Ericsson este furnizor de solutii de telecomunicatii pentru cei mai importanti operatori de telefonie mobila din Romania, dezvoltand si implementand proiecte precum: NMT450, GSM, retele 3G, apelul de urgenta 112 (cea mai mare operatiune de acest gen din regiune), precum si deschirea productiei la nivel local prin intermediul Solectron Timisoara.

"Operatorii si furnizorii de servicii din Romania vor avea la dispozitie tactici, metode si procese intr-un singur model de livrare si combinand personalul calificat cu expertiza globala si locala", a declarat directorul pentru Romania si Moldova, Adriana Boersma- Rodriguez.

Centrele de suport, lansate trimestrial in Romania

Nokia va incepe in primavara acestui an lucrarile de constructie la fabrica de telefoane mobile din judetul Cluj, pentru care va aloca 60 de milioane de euro, iar productia va incepe in primul semestru al anului viitor, a anuntat in urma cu doua luni grupul finlandez.

Nokia estimeaza ca va investi 60 milioane de euro pentru aceasta unitate, care va deveni a unsprezecea mare fabrica de terminale mobile detinuta de grup.

"Am furnizat anul trecut aproape 350.000.000 de aparate Nokia la nivel mondial, cu 30% mai mult decat anul anterior. Estimam in 2007 o cerere cu 10% mai mare, ceea ce duce la nevoia de a extinde capacitatea de productie", a declarat atunci vicepresedintele Nokia, Raimo Puntala.

Alegerea judetului Cluj ca locatie este motivata de existenta unei forte de munca calificate, de conexiunile logistice interne si internationale bune, de eficienta de ansamblu, precum si de traditia industriala din aceasta regiune.

Decizia de a construi o fabrica in Romania reflecta cresterea importanta a volumului vanzarilor de produse Nokia, la nivel global, precum si avansul cererii pentru terminale mobile in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Nokia a prevazut ridicarea graduala a fabricii si recrutarea a aproximativ 500 de angajati pana la sfarsitul anului 2007. Ca parte a planurilor sale, Nokia a prevazut si construirea unui parc industrial in zona, permitand astfel unui numar de furnizori si parteneri cheie sa isi dezvolte operatiunile in zona.

In urma cu patru luni, Bill Gates a venit in Romania pentru a deschide in Romania un Centru de Suport Tehnic. In centrul Microsoft lucreaza in jur de 100 de oameni, numarul acestora putand ajunge in urmatorii ani la 600.

In Bucuresti au mai fost deschise centre de suport global de catre giganti mondiali ca HP, IBM sau Oracle.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri