Producatoru roman de software pentru domeniul medical RSC estimeaza anul acesta o cifra de afaceri de 2,3 milioane de euro, cu un milion de euro mai mult ca in 2006, datorita lansarii unui nou soft care poate spori veniturile spitalelor
Compania RSC (Romanian Soft Company) a dezvoltat un nou modul software, numit Hipocrate Nephro, care analizeaza fisa medicala a pacientului si ofera medicului recomandari de tratament optime atat din punct de vedere medical, cat si financiar. Modulul a fost proiectat in colaborare cu Registrul Renal Roman si s-a aflat pana acum in stadiul de pilot la Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", care este cel mai mare centru de hemodializa din sud-estul Europei.

"Noul modul software din cadrul aplicatiei Hipocrate poate contribui la reducerea cu pana la 5% a costurilor de dializa pentru fiecare pacient, conform unei estimari realizate de profesorul Gabriel Mircescu, de la Registrul Renal Roman, o personalitate cunoscuta in domeniul diabetului", a declarat pentru NewsIn directorul general, Elisei Craciun.. "Aplicatia analizeaza starea pacientului si recomanda dozajul optim de medicamente. Testele au aratat ca aplicatia poate realiza economii considerabile pentru unitatile medicale", a mai spus directorul RSC.

In prezent, in Romania sunt peste 6000 de bolnavi de insuficienta renala cronica. Pentru a supravietui, fiecare pacient are nevoie, in medie, de trei sedinte pe saptamana. Costul unei sedinte ajunge la 120 de euro, cheltuindu-se anual aproximativ 19.000 de euro pentru fiecare pacient.

Compania RSC detine, prin intermediul platformei software Hipocrate, o cota de piata de 35% din totalul de paturi informatizate din unitatile medicale romanesti. Hipocrate este o platforma software pentru administrarea si optimizarea activitatii din unitatile medicale. Reprezentantii RSC au subliniat faptul ca Hipocrate nu este un produs, ci un cadru care permite construirea rapida, de catre specialistii RSC, de aplicatii software de gestiune, personalizate pentru nevoile specifice ale fiecarei unitati medicale.

"Din circa 430 de spitale, cate sunt in tara, aproximativ 150 au facut demersuri pentru informatizare, in vreme ce, in Europa de Vest, rata de informatizare a spitalelor este aproape de 100%", a declarat directorul RSC.

Platforma software Hipocrate vizeaza in special policlinicile private despre care Elisei Craciun afirma ca isi sporesc cota de piata si devin din ce in ce mai puternice din punct de vedere financial. Serviciile RSC se adreseaza de asemenea spitalelor, laboratoarelor si farmaciilor.

Compania RSC a fost fondata in 2002 de Elisei Craciun, care detine 24% din firma, impreuna cu Gabi Oprea, care detine 24% din firma, si cu Ionel Manole, care are 52% din firma. Firma are in prezent 100 de angajati. Aproape jumatate dintre ei sunt implicati in procesul de implementare si configurare a platformei Hipocrate pentru unitatile medicale care formeaza cea mai importanta parte din clienti.

Sectorul medical reprezinta circa 40% din veniturile companiei, circa 35% din solutii de software de securitate (cum ar fi aplicatiile smartcard), iar restul din dezvoltarea de software la comanda pentru alte companii.

Principalul concurent al companiei pe piata romana de software medical este Infoworld.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri