Dell, al doilea producator mondial de computere, aflat in prezent in perioada de recuperare, a anuntat ca va reduce cu 10% numarul angajatilor in urmatoarele 12 luni, relateaza presa internationala.
Tot astazi Dell si-a prezentat rezultatele financiare partiale pentru primul trimestru, vanzarile inregistrand o crestere de 1% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 14,6 miliarde dolari. Profitul obtinut in Q1 s-a ridicat la 947 mil. dolari, in crestere cu aproximativ 8% fata de acelasi interval din 2006.

Contabilizand numarul salariatilor temporari si permanenti, Dell are in acest moment aproximativ 88.000 de angajati, ceea ce ridica numarul concedierilor anuntate la circa 8.800 de persoane.

“Concedieri variaza de la regiune la regiune, conform sectoarelor de activitate si functiilor, reflectand consideratiile economice precum si exigentele locale”, se arata in comunicatul companiei.

“Aceasta actiune este cruciala pentru capcitatea noastra de a putea oferi calitatea consumatorilor nostri”, a declarat Michael Dell, fondatorul si actualul director executiv al Dell.

Grupul Dell trece printr-o perioada destul de grea, in ultimele 18 luni actiunile grupului scazand cu 53%. Tot in acest interval, gigantul american a pierdut primul loc pe piata in favoarea rivalului sau HP.

Pentru a conduce procesul de restructurare, la inceputul anului, fondatorul Michael Dell a decis preluarea functiei de CEO, directorul de la acea vreme, Kevin Rollins, fiind concediat.

Sectorul IT a cunoscut multe initiative asemanatoare in ultimii ani.

Saptamana aceasta, producatorul de telefoane mobile Motorola a anuntat concedierea a altor 4.000 de angajati, ridicand numarul total al concedierilor la aproape 7.500 de persoane (11%) in ultimii doi ani.

In septembrie 2006, liderul mondial in productia de procesoare, Intel, a anuntat concedierea a 10.500 de angajati pana la jumatatea anului 2007, reprezentand aproximativ 10% din salariati.

In vara anului 2005, rivalul lui Dell, Hewlett Packard, a decis sa concedieze 14.500 de angajati, adica 10% din numarul total, iar in mai 2005, gigantul informational IBM a anuntat ca va concedia 14.500 de angajati, reprezentand 5% din efectivele sale pe plan mondial.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri