Grupul Google Inc. a anuntat ca intentioneaza sa isi reduca, in mod voluntar, pana la zero emisiile de carbon pana la sfarsitul anului curent, reiese dintr-un comunicat publicat pe site-ul propriu
Google este doar unul dintr-o serie de grupuri, printre care News Corp. si Yahoo Inc., care incearca sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera, despre care oamenii de stiinta cred ca reprezinta principala cauza a incalzirii globale.

Pentru a duce la bun sfarsit acest proiect, Google investeste in eficienta energiei, in energie regenerabila precum cea solara si va achizitiona cote de carbon pentru gazele de sera pe care nu le poate reduce in mod direct, a afirmat compania americana.

Companiile europene pot investi in cote de carbon printr-un program al Natiunilor Unite, conform principiilor Protocolului de la Kyoto, ce permite statelor bogate sa investeasca in proiecte "curate" din state in curs de dezvoltare.

Statele Unite nu au ratificat acest protocol, insa anumite companii americane au inceput sa isi reduca emisiile de dioxid de carbon in mod voluntar.

Google a declarat ca va investi in proiecte precum captura si arderea de metan, un gaz cu efect de sera cu un potential de 20 de ori mai ridicat decat al dioxidului de carbon in ceea ce priveste poluarea mediului, emis de fermele de animale din Brazilia si Mexic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri