Pe o piata de arta fotografica online in continua crestere, Corbis, compania care promoveaza fotografii online, fondata de celebrul Bill Gates, va adauga in portofoliul sau un nou site care permite fiecarui utilizator sa incarce fotografii pentru a fi vandute ulterior la preturi minime.
SnapVillage este numele noului site care se adreseaza miilor de amatori si profesionisti in arta fotografica, care isi pot expune pe site propriile creatii pentru a le oferi publicului larg la tarife modice,
variind intre un dolar si 50 de dolari pentru o imagine.

In aceasta privinta, Corbis nu este nici pe departe un inovator. Getty Images, principalul competitor si liderul pe piata imaginilor oferite sub licenta, a cumparat anul trecut site-ul iStockPhoto pentru fabuloasa suma de 50 de milioane de dolari. Aspirand la mai mult, Corbis a optat pentru
crearea propriului site, anunta BBC News.

Prin proiectul SnapVillage, compania nu recunoaste doar amploarea fenomenului site-urilor care ofera acest serviciu de stocare si descarcare de poze, ci si amenintarea fata de serviciul deja oferit de Corbis, care promoveaza imagini la preturi mult mai ridicate, a declarat Gary Shenk, presedintele Corbis. “Ori lasam acest fenomen sa ne inghita, ori decidem sa facem parte din sistem”, a adaugat Shenk.

In plus, creatorii SnapVillage si-au propus sa promoveze talentele aflate in ascensiune, alegand fotografii cu potential pentru a crea o baza de date stabila.

Corbis isi asigura peste 85% din vanzari din licenta imaginilor la pretul mediu de 250 de dolari pe unitate. Compania genereaza imagini pentru segmentul publicitar si clientii media. Compania a intrat si pe segmentul de consiliere in procesul de recunoastere si brevetare a unei imagini sau a unui videoclip, de exemplu, stabilind sumele pe care le poate obtine detinatorul imaginii sau videoclipului respectiv de pe urma utilizarii lor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri